Balıkesirli Öğretmen Kars Belediye Başkanı'ndan Mezarı Koydurtmak İçin Toprak İstedi - Son Dakika
Yerel

Balıkesirli Öğretmen Kars Belediye Başkanı'ndan Mezarı Koydurtmak İçin Toprak İstedi

Balıkesirli Öğretmen Kars Belediye Başkanı\'ndan Mezarı Koydurtmak İçin Toprak İstedi

Balıkesirli emekli öğretmen babasının öğretmen olarak görev yaptığı Cala Köyü'nden mezarına koyulmak üzere Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan bir avuç toprak istedi.

19.02.2012 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesirli emekli öğretmen babasının öğretmen olarak görev yaptığı Cala Köyü'nden mezarına koyulmak üzere Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan bir avuç toprak istedi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan bir avuç doğduğu yerin toprağından isteyen emekli öğretmen Ali Alpinanç, Bozkuş'a gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Başkan; 1945 Kars Cala Köyü doğumluyum. Beybabam oranın ilk öğretmeniydi. Çocukluğum Ani Harabeleri'nde geçti. Emekli öğretmenim. Çok uzaklardan yazıyorum. Son günlerimde içimde bir uhte, beni bu mektubu yazmaya ve şahsınızı rahatsız etmeye mecbur kıldı. Ölürsem mezarıma doğduğum toprağında atılmasını istedim.

Bir avuç doğduğum topraktan bana gönderirseniz son vasiyetimi yerine getirmemi sağlarsınız. Çalışmalarınızı basından takip ediyor ve Allah'tan kolaylıklar diliyorum. Bu arzumu yerine getireceğiniz umuduyla en derin saygılarımı sunuyor, görevinizde başarılar diliyorum."

Balıkesirli emekli öğretmen ve Kars Cala köyü doğumlu Ali Alpinanç'ın kendisine gönderdiği mektubu okuyan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, hemen Zabıta Müdürü Ayhan Koç'a

talimat vererek emekli öğretmenin doğduğu Cala köyünden toprak getirtti. Kavanoza koyularak getirilen toprak, daha sonra emekli öğretmen Ali Alpinanç'ın adresine Balıkesir'e gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars doğumlu, emekli öğretmenin son istediğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bozkuş; "Bize mektup gönderen öğretmenimize duyarsız kalmamız söz konusu olamazdı. Mektubu okurken çok duygulandım. Emekli öğretmenimizin bizden istediği toprağı doğduğu Cala köyünden getirterek, hemen Balıkesir'e gönderdim" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un talimatıyla Cala Köyü'nden getirilen toprak kargo ile Balıkesir'e gönderildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesirli Öğretmen Kars Belediye Başkanı'ndan Mezarı Koydurtmak İçin Toprak İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement