Balıklıgöl'deki kafede kitap okuyanlara çay ve kurabiye ikramı - Son Dakika
Kültür Sanat

Balıklıgöl'deki kafede kitap okuyanlara çay ve kurabiye ikramı

Balıklıgöl\'deki kafede kitap okuyanlara çay ve kurabiye ikramı

Şanlıurfa'da bulunan tarihi Balıklıgöl yerleşkesindeki bir kafede, okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla kitap okuyanlara ücretsiz çay ve kurabiye veriliyor.

02.12.2019 11:12  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da bulunan tarihi Balıklıgöl yerleşkesindeki bir kafede, okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla kitap okuyanlara ücretsiz çay ve kurabiye veriliyor.

Elbirliği Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle iki yıl önce tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde açılan ve Kitaphane adı verilen kafede, ziyaretçilere kitap okumaları şartıyla çay ve kurabiye ikram ediliyor.

Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kafe, kısa sürede il dışından gelen misafirlerin de uğrak yeri haline geldi.

Elbirliği Derneği Başkanı Handan Karataş, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik projeleri kapsamında yaklaşık 2 yıl önce proje hazırlayarak başvuruda bulunduklarını söyledi.

Projenin kabul edilmesinin ardından Bakanlığın katkıları ve Şanlıurfa Valiliğinin yer tahsisiyle Balıklıgöl Yerleşkesi'nde Kitaphane'yi kurduklarını anlatan Karataş, kentten ve il dışından ziyarete gelenlerin burada hem kitap okuduklarını hem dinlendiklerini ifade etti.

"Gönüllüler hizmet veriyor"

Kitaphanenin kapılarının herkese açık olduğunu dile getiren Karataş, şöyle devam etti:

"Burada 5 gönüllü üyemizle hizmet veriyoruz. Kitap okumayı daha cazip hale getirmek için '10 sayfa okuyana çay' sloganıyla gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Kente gelen çok sayıda vatandaş bu manevi atmosfer içinde kitap okuyup, çaylarını yudumluyor. Ayrıca gençlerimiz ve öğrencilerimiz için satranç kursları, yazarlık eğitimi, tiyatro gösterisi gibi etkinlikler de düzenliyoruz. Amacımız hem eğitici, hem öğretici hem de eğlendirici programlarla öğrencilerimize destek olmak. Çayın yanında uzun süre kitap okuyanlara veya ders çalışan öğrencilerimize gönüllü kadınlarımızın yaptığı yöremize ait bir çeşit kurabiye olan külünçe de ikram ediyoruz. Buraya çocuklarıyla gelen annelerimiz, ailece gelen misafirlerimiz oluyor. Anne ve babalar kitap okurken çocuklarımıza da boya kalemi ve resim kağıdı vererek resim yapmalarını sağlıyoruz sonra bu resimleri de duvara asıyoruz."

Tüm vatandaşları Kitaphane'ye davet eden Karataş, "Diğer kentlerden de bu projemizi beğenenler ve yapmak için bizden destek isteyenler var. Elimizden geldiği kadar onlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere Şanlıurfa Valiliği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ziyaretçiler memnun

Afyonkarahisar'dan inşaat mühendisi Süleyman Koç, "Peygamberler Şehri"ni gezmeye geldiğini ve Balıklıgöl'ü gezerken Kitaphane'yi gördüğünü söyledi.

Kitap okuyana çay ve külünçe ikram edilmesinin çok iyi bir uygulama olduğunu anlatan Koç, "Böyle bir projeden dolayı yetkililere ve dernek görevlilerine teşekkür ediyorum. Başka yerde böyle bir şey görmedim umarım tüm illerde bu tür projeler gerçekleşir." diye konuştu.

Edebiyat Öğretmeni Nihal Koç da uygulamayı çok beğendiğini belirterek, "Türk halkı olarak çayı çok seviyoruz, yanında kitap olunca da çok güzel olmuş. Burasını çok beğendim umarım başka yerlerde de örnekleri yapılır." şeklinde konuştu.

Lise öğrencisi Gülcan Arslan da boş zamanlarında Kitaphane'ye gelerek hem kitap okuduğunu hem derslerine çalıştığını söyledi.

Öğrencilerden Zeynep Işıklar da bir tanıdığının tavsiyesi üzerine geldiği Kitaphane'yi çok sevdiğini ve bol bol kitap okuma fırsatı bulduğunu belirterek, dernek yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Balıklıgöl'deki kafede kitap okuyanlara çay ve kurabiye ikramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nevşehir'de 18 Mart etkinliği: Mihenk Taşları oyunu sahnelendi
    11:56 Nevşehir'de 18 Mart etkinliği: Mihenk Taşları oyunu sahnelendi

    Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğinde, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla 'Mihenk Taşları' oyunu sahnelendi. Oyunda milli mücadele kahramanlarının yaşamları anlatıldı.

  • Mardin'de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü'nün debisi yükseldi
    11:44 Mardin'de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü'nün debisi yükseldi

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan tarihi Dunaysır Köprüsü, bahar yağışlarıyla birlikte debisi yükseldi. Vatandaşlar, bu güzel manzarayı fotoğraflayarak keyifli anlar yaşadı.

  • Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor
    11:39 Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

    Edirne'de, Selimiye Meydanı'ndaki 15. yüzyıl eserlerinden Havlucular Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hanın çatısı eski yapılardan arındırıldıktan sonra dış duvarlarda restorasyon ekipleri betonarme ve tuğla yapıları söküp taş uyguluyor. Ayrıca, hanın yanında bulunan Mezit Bey Hamamı'nın kubbelerindeki betonarme yapılar da söküldü. Çalışmaların esnafın işini aksatmadan hızla ilerlediği belirtilirken, bölgenin çehresinin değişeceği ve tarihi güzelliğin daha da ön plana çıkacağı ifade edildi. Restorasyon çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi
    11:38 Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi. Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen konserde sevilen sanatçı Özgür Can Çoban, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu yansıtan eserleri seslendirildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, etkinliği gelecek nesillere aktarmak adına her yıl düzenlediklerini belirtti.

  • İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor
    11:28 İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor

    İş Sanat, Cumhuriyetin 100'üncü Yılı vesilesiyle İstanbul Eminönü'ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde ve Ankara Ulus'taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde açtığı 'Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları' sergisi Mart ayında son kez ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, açıldığı günden bugüne kadar 510 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi
    11:23 TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi

    TRT 2'de yayınlanan belgesel dizi, kültür sanat dünyasındaki unutulmaz karşılaşma ve tanışma hikayelerini ele alıyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Onur Hüseyin Kılınç'ın üstlendiği dizi, usta fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral ve hekim Ercan Kesal gibi isimlerin tanışma serüvenlerini anlatıyor. Dizi, sanatçıların ustalarıyla olan ilişkilerinin sanatlarını nasıl geliştirdiğini gösteriyor.

  • Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi
    11:14 Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi

    Embryo grubu, 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konserde cazseverlerle buluştu. Grup, 55 yıllık geçmişlerinden süzülüp gelen, doğaçlamalarla renklenen bir konser sundu. Festival, yarın Ondrej Krajnak konseriyle sona erecek.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası başladığı ahşap eşya yapımını gelir kaynağı haline getirdi. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, ürünlerinin beğenilmesiyle satış yapmaya başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, farklı ağaç türlerinden doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.

  • Sırrını Biliyorum Filminin Galası Bursa'da Yapıldı
    11:03 Sırrını Biliyorum Filminin Galası Bursa'da Yapıldı

    Yönetmen Battal Karslıoğlu'nun yönettiği 'Sırrını Biliyorum' filminin galası, Bursa Osmangazi'de sinemaseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Filmin oyuncuları ve yapımcıları da galada hazır bulundu. Film, küçük bir kız çocuğunun hayallerini gerçekleştirmek için yaşadığı zorlu süreci ele alıyor.

  • Zeytinburnu Belediyesi 14. Fotoğraf Yarışması Başladı
    11:03 Zeytinburnu Belediyesi 14. Fotoğraf Yarışması Başladı

    Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Fotoğraf Yarışması başladı. Yarışmanın teması Zeytinburnu olacak ve serbest, foto öykü ve dron kategorilerinde gerçekleşecek. Yarışmaya çevrimiçi olarak başvuru yapılacak.

  • Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu
    10:38 Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu

    Hatay'da kurulan İsa Mesih Kilisesi Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafı olduğu Uluslararası Sözleşmeler ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, kanunları ve tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak Hıristiyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve usulüne uygun olarak ikamet eden yabancı uyruklu Hıristiyanlar'ın temel kurallara uygun olan dini, sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumda sevgi ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur.


Advertisement