Balkan Badminton Şampiyonası'nda Zirve Türkiye'nin - Son Dakika
Spor

Balkan Badminton Şampiyonası'nda Zirve Türkiye'nin

Balkan Badminton Şampiyonası\'nda Zirve Türkiye\'nin

Yıldırım Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 7 ülkeden 91 sporcunun mücadele ettiği 17 Yaş Balkan Güreş Şampiyonası, Türk sporcularun şampiyonlukları ile tamamlandı.

17.07.2016 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 7 ülkeden 91 sporcunun mücadele ettiği 17 Yaş Balkan Güreş Şampiyonası, Türk sporcularun şampiyonlukları ile tamamlandı.

Yıldırım Belediyesi Mimarsinan Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın kapanış törenine Yıldırım Belediye Başkanvekili Şemsettin Hacıoğlu, Balkan Badminton Federasyonu Birliği Başkanı Puzan Kasabbian, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Yıldırım Belediyespor Kulübü Başkanı İlhami Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Fikret Kirişçi, Yıldırım Belediye Meclisi Üyeleri ve Yıldırım Belediyesi Bürokratları katıldı. Türkiye, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Moldova, Yunanistan ve Gürcistan'dan 91 sporcunun kıyasıya bir çekişme içine girdiği şampiyonada tek kızlarda Büşra Ünlü şampiyon, Yaren Dölcü ikinci olurken, Dilara Subaşı ve Maria Delcheva (Bulgaristan) üçüncülüğü paylaştı. Tek erkekler kategorisinde Mesut Sezer zafere ulaşırken, Luka Milic (Sırbistan) ikinci, Kubilay Sadi ve Selçuk Tan üçüncü oldu. Çift kızlar kategorisinde Bengisu Erçetin - Nazlıcan İnci çifti şampiyon, İlayda Özelgül - Dilara Subaşı çifti ikinci olurken, Yaren Dölcü - Edanur Köybaşı çifti ile Maria Delcheva - Hristomira Popovska (Bulgaristan) çiftleri şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı. Mehmet Çapar - Emre Sönmez çiftinin şampiyon olduğu çift erkekler kategorisinde Kubilay Sadi -Mesut Sezer çifti ikinci olurken, İbrahim Ekşi - Buğrahan Perk çifti ile Sergej Lukic - Luka Milic (Sırbistan) çifti üçüncülüğü paylaştı.

Öte yandan şampiyonada Türkiye takım halinde şampiyonluğa ulaşırken, Bulgaristan ikinci oldu. Sırbistan ile Romanya da üçüncülüğü paylaştı.

Yıldırım'ın böylesine önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapmasının gururunu yaşadıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanvekili Şemsettin Hacıoğlu, "Uluslararası Yıldırım Bayezid Han Güreş Turnuvası, Uluslararası Yıldızlar Halter Turnuvası ve Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası'nın ardından 17 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası ile Yıldırım'ı Başkanımızın öncülüğünde uluslararası bir spor merkezi haline getiriyoruz. Sporun evrensel dilini kullanarak dost ve kardeş ülke temsilcilerini böyle anlamlı bir etkinlikte ilçemizde misafir etmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu turnuvada yer alan ülkelerle uzun bir geçmişe dayanan köklü dostluk ve kardeşlik ilişkilerimiz var. Bundan sonraki süreçte aradaki dostluk köprülerini daha da güçlendirecek etkinliklere hep birlikte imza atacağız. Şampiyonada mücadele eden tüm sporcuları ve zirveyi kimseye bırakmayan milli takım sporcularımızı da ayrıca kutluyorum" diye konuştu.

Şampiyonanın kapanış töreninde konuşan Balkan Badminton Federasyonu Birliği Başkanı Puzan Kasabbian, Yıldırım'da gösterilen misafirperverlik ve düzenlenen başarılı organizasyon için Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür etti.

Düzenlenen bu organizasyondan Yıldırım'ın alnının akıyla çıktığını belirten Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik de spora yaptığı katkılardan dolayı Edebali'yi kutladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Balkan Badminton Şampiyonası'nda Zirve Türkiye'nin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement