Balkan Göçmenlerinden Hakan Tartan'a Vefa - Son Dakika
Yerel

Balkan Göçmenlerinden Hakan Tartan'a Vefa

Balkan Göçmenlerinden Hakan Tartan\'a Vefa

Yerel seçimlerde Demokratik Sol Parti’den (DSP) adaylığını koyan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Balkan dernekleri yöneticileriyle buluştu.

24.02.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimlerde Demokratik Sol Parti'den (DSP) adaylığını koyan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Balkan dernekleri yöneticileriyle buluştu. Balkan göçmenleri Hakan Tartan'a destek vereceklerini duyurdu.

Adaylık süreci ve İzmir'in geleceğinin nasıl kurtulacağını açıklayan Başkan Tartan, Balkan derneklerinden tam destek aldı. Kosova, Bosna, Makedonya, Bulgaristan ve Balkan göçmenlerinin oluşturduğu İzmir ve Ege derneklerinin katıldığı toplantıda, Balkan Göçmenleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, "Bugüne kadar herkes ayrımcılık yaparken göçmenlere sahip çıkan tek kişi Hakan Tartan oldu. Nasıl ki o bize sahip çıktı biz de ona sahip çıkacağız, destek olacağız. Bizim için bu seçimlerde partiler değil kişi var. O kişi de Balkan kökenli olan Hakan Tartan" dedi. Toplantıya katılan Balkan göçmeni İTO Başkan Vekili Akın Kazancoğlu da "Hakan Tartan, bütün Balkan camiasına kucak açtı biz de ona sahip çıkmalıyız" diyerek Balkan göçmenlerinin desteğini dile getirdi.

"HEDEF HİZMET GÖTÜRMEKTİR"

DSP Konak adayı ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, nüfusun hemen hemen yarısının Balkan göçmeni olmasına rağmen yeteri kadar temsil edilmediğini vurgulayarak dikkat çekti. Başkan Tartan, yerel yönetimlerin insanlarla yürüyen bir sistem olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

"İzmir belediye başkanı adayları içerisinde Balkan ve Rumeli ağırlıklı hemen hemen hiç kimse yok. İzmir nüfusunun yarıya yakını Balkan göçmenlerinden oluşurken temsil edecek kimse kalmadı. Ayrımcılığı, bölünmeyi değil birleştirmeyi sağlayacaksak eğer, halkın isteğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Benim koltukla işim yok. Ama benim başladığım işlerin, destek veren insanların yok sayılması üzüntü verici. Şu anda Konak adayı olan önce Gaziemir'den, sonra Karşıyaka'dan, en sonunda da Konak'tan aday gösterildi. Demek ki, 'bizimki olsun da nereden olursa olsun' anlayışı var. Bakın, yerel seçimlerde hedef hizmet götürmektir, halkın ihtiyacını görebilmektir. Bu, insanlarla yürüyen bir sistemdir. Kentte yaşayanlar bildiği, sevdiği isimleri orada görmek ister."

"HALK KAPANAN YOLLARI AÇAR"

Tartan, CHP'ye kırgın olmadığını belirterek "Kırıldığım nokta Atatürk ve cumhuriyetin temel değerlerine yapılan saygısızlık. Geçmiş seçimlerde DSP'nin sahip çıktığı ve CHP'nin şimdi kurtuluş olarak gördüğü isimler var. Bakın Atatürk ve cumhuriyetin değerleri tartıştırılır hale geldi. Sayın Mustafa Sarıgül, Şişli'ye aday oldu, yüzde 56 ile seçildi ve bugün CHP'den Büyükşehir Adayı ama o zaman DSP ve Ecevit ruhu ona sahip çıkmasaydı, aday olmasaydı bugün ne olurdu? İstanbul'u kim kurtarırdı? Bu soruyu sormak lazım. İkincisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen. Ona da 2009'da kırmızı kart gösterildi DSP sahip çıktı. Eskişehir'de CHP yok, Yılmaz Hoca'nın kişiliğiyle var. Bir de Ordu'da Seyit Torun, orada da aynı şey yaşandı. Böyle 60'a yakın örnek var. Demek ki bazen kapanan yolları halk açıyor ve dayatmaya karşı çıkarak doğru tercihi yapabiliyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balkan Göçmenlerinden Hakan Tartan'a Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement