Balkanlar'da ve Anadolu'da Din Hizmetine Adanmış Ömürler" Paneli - Üsküp - Son Dakika
Güncel

Balkanlar'da ve Anadolu'da Din Hizmetine Adanmış Ömürler" Paneli - Üsküp

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te "Balkanlar'da ve Anadolu'da Din Hizmetine Adanmış Ömürler" konulu panel düzenlendi.

05.10.2018 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te " Balkanlar'da ve Anadolu'da Din Hizmetine Adanmış Ömürler" konulu panel düzenlendi.

Başkentteki bir otelde Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğince düzenlenen panele, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, din hizmetleri görevlileri ve davetliler katıldı.

Müşavir Murat Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1986 yılından bu yana Türkiye'de "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlandığını anımsattı.

Alkan, hafta dolayısıyla düzenlenen paneli hem Türkiye'den hem de Makedonya'dan konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kalkandelen Üniversitesi Şarkiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Baki de panelde başta Balkanlar'da olmak üzere özelde Makedonya ve Üsküp'te asırlardır cami merkezli dini hayatı tanzim eden ve bu konuda mücadele eden hocaları kısaca tanıma ve verdikleri emeği hatırlamaya çalışacaklarını kaydetti.

Panelde, Ankara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Koca, Anadolu ve Balkanlar'da din hizmetine katkı sunan bestekar, imam, müezzin ve hafızlarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığında vaiz olarak görev yapan Fatih Mehmet Karadaş da cami ve din görevlisinin toplumdaki yeri, Türkiye'nin Köstence Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Arif Cevlek ise Balkanlar ve Romanya Müslümanları arasında caminin ve din görevlisinin önemi konularında konuşma yaptı.

Balkanlar\'da ve Anadolu\'da Din Hizmetine Adanmış Ömürler" Paneli - Üsküp
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balkanlar'da ve Anadolu'da Din Hizmetine Adanmış Ömürler' Paneli - Üsküp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement