Balkanlardan İzmir'e Şiir Yolculuğu - Son Dakika
Yerel

Balkanlardan İzmir'e Şiir Yolculuğu

Balkanlardan İzmir\'e Şiir Yolculuğu

Aynur Açıkgöz'ün 'Rumeli'm-Duygu Telinden İnce Nazım' şiir kitabı, söyleşi ve imza günü ile Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde tanıtıldı.

29.01.2012 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aynur Açıkgöz'ün 'Rumeli'm-Duygu Telinden İnce Nazım' şiir kitabı, söyleşi ve imza günü ile Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde tanıtıldı.

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde her ay düzenlenen 'Kitap Tanıtım Günleri'nde bu kez bir ilk kitap tanıtıldı. Yazarları ve okurları buluşturan etkinliğin konuğu Balkan Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Açıkgöz oldu. Açıkgöz'ün İlk şiir kitabı 'Rumeli'm-Duygu Telinden İnce Nazım' okuyucuyla buluştu. Aynı zamanda başarılı bir ressam olan sanatçı, kitabında kendi resimlerini de kullanarak hem göze hem de duyguya hitap etti.

1989 yılında zorunlu göç ile gelerek İzmir'e yerleşen Mestanlı (Momçilgrad) doğumlu Aynur Açıkgöz'ün Bulgaristanda'yken yazdığı şiirler ile Türkiye'de yazdıklarını harmanladığı kitabı ilgiyle karşılandı.

Efsanevi Anka kuşu imgesiyle bezeli şiirleri dikkat çeken Aynur Açıkgöz "Balkan kadınını hep kendisini küllerinden yeniden yaratan Anka kuşuyla özdeşleştirdim. Ben bir göçmen kadını olarak, İzmir'de kendimi küllerimden doğmuş gibi hissediyorum" dedi. Açıkgöz, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a sanatın yanında yer aldığı ve kadınları desteklediği için teşekkür etti.

(FS -

29.01.2012 12: 30 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balkanlardan İzmir'e Şiir Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement