Balkansiad Adını "Balkantürksiad" Olarak Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

Balkansiad Adını "Balkantürksiad" Olarak Değiştirdi

Balkansiad Adını "Balkantürksiad" Olarak Değiştirdi

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği BALKANSİAD’ın 3. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

28.02.2015 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği BALKANSİAD'ın 3. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Aytuğ Onur'un yeniden başkan seçildiği Genel Kurul toplantısında derneğin adı "BALKANTÜRKSİAD" olarak değiştirildi.

BALKANSİAD'ta yapılan 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Aytuğ Onur yeniden başkanlığa seçildi. Divan Başkanlığı'nı Burhan Vatan'ın yaptığı Genel Kurul toplantısına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, UİB Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar ve Dernekler İl Müdürü Osman Dikmen'in yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayları da katıldı.

BALKANSİAD BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Genel kurulda konuşan Aytuğ Onur, BALKANSİAD'ın kısa zaman önce kurulmasına rağmen büyük bir gelişim kat ederek adeta kabına sığmaz hale geldiğini söyledi. Onur; "Balkan ve Anadolu topraklarının büyük enerjisini harekete geçiren, her yıl Türkiye ekonomisi için milyarca dolar katma değer üreten siz 400'e yakın işadamının üyesi olduğu BALKANSİAD artık Bursa'nın önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi haline gelmiştir. İlki mayıs ayında yapılacak Balkan Ticaret Fuarı ve Kongresi'nin tüm hazırlıklarını tamamladık. Fuar ile eş zamanlı olarak Marmara Belediyeler Birliği ve yine Bursa Büyükşehir Belediyesi ile BTSO'nun değerli destekleriyle Türkiye'nin bir çok şehrinden, 12 balkan ülkesinden, Avrupa'dan ve Asya'dan 1000'e yakın belediye başkanı ve satın alma yetkilileri ve akademisyenlerin katılacağı '2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi' düzenlenecek olup, ziyaretçilerin hem fuarı hem de zirveyi takip etmeleri sağlanacaktır. Ayrıca düzenleyeceğimiz Balkan Haftası çok yoğun programlarla geçecek. Bu etkinliklerin hazırlıkları aşamasında Balkan ülkelerinin Bursa'daki fahri konsolosları ile görüştük ve 12 Balkan ülkesinin ticaret ataşesini Bursa'mızda ağırladık" dedi.

TÜM TÜRKİYE ÇAPINDA FAALİYET GÖSTERİLECEK

Hizmetleri kapsamında vakfın kuruluşunu da tamamladıklarını ifade eden Onur, BALKANSİAD Evi'nin en kısa zamanda faaliyete geçeceğini söyledi. Onur, "Yerel bir dernek olmaktan çıkıp ulusal bir dernek olmak amacıyla yeni bir yola çıkıyoruz. Biz esasında Türkiye çapında örgütleri olan, 36 ilde yapılanması bulunan bir Balkan Ailesi'nin işadamı ve ticari kısmını temsil eden bölümüyüz. Şimdi daha da kuvvetlenme zamanımızın olduğuna inanıyoruz. Bunun için tüzüğümüzü değiştiriyoruz, BALKANSİAD'a daha iyi uyacak bir elbise dikmeye hazırlanıyoruz. Her şeyden önce yapımızı değiştireceğiz. Öncelikle Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa, İzmit, Eskişehir gibi illerde yapılanmaya gideceğiz. Yapılanmayı düşündüğüm illerimizde çok değerli işadamlarımız var. Onları da BALKANSİAD'a üye yapmak suretiyle gücümüze daha fazla güç katabileceğiz" şeklinde konuştu.

BALKANSİAD BÜNYESİNDEKİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TANITILDI

Genel Kurul toplantısında konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk "Balkanlar ile Bursa karşılıklı olarak birbirleri için çok önemlidir. Balkan kökenli bireyler olarak çok sorumluluğumuz var. Balkanlara özel bir önem vermek gerekiyor" derken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç de bir Balkan göçmeni olarak BALKİNSİAD üyesi olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek kuruluşundan buyana Balkansiad'a emeği geçen herkese teşekkür etti. BALKANSİAD'ın 3. Olağan Genel Kurul toplantısına katılan milletvekili aday adaylarından Şenay Öner, İlyas Güler, Gürsel Dönmez, Mustafa Esgin, Berat Tunakan ve Selim Yedikardeş de yaptıkları selamlama konuşmalarında kendilerini tanıttılar. Başkan Aytuğ Onur da, "Biz büyük bir camiayız milletvekili aday adaylarının seçilmeleri halinde bizi Ankara'da en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz" dedi.

YENİ İSİM BALKANTÜRKSİAD

BALKANSİAD'ın adının BALKANTÜRKSİAD olarak değiştiği Genel Kurul toplantısında yapılan tüzük tadilatıyla da genel merkezi Bursa'da kalmak koşuluyla derneğin şubeleşmesinin önü açılmış oldu. Genel Kurulda yapılan seçimler sonrasında Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Aytuğ Onur, Levent Bilek, Nurettin Göler, Aybar Uluca, Sedat Atkın, İlhan Uslu, Mümin Karacakayalılar, Adnan Sözeri, Seçil Bulcan Ürküt, Veda Girgin Eroğlu, Serdal Can, Süleyman İnan, Mümin Şentürk, İskender İskenderoğlu ve Serap Kaya getirilirken, Yedek üyeliklerine Atilla Ödünç, Osman Akın, Hakan Demirtaş, Sinem Toplan, Mehmet Olcay Durgunlu, Alper Gülener, Fatih Şakir, Şenol Keleş, Basri Açıkgöz, Berk Şahin, Ümit İsmen, Baha Boztekin, Hakan Oka, Mustafa Altın ve Büşra Azizoğlu seçildi. BALKANTÜRKSİAD Denetleme Kurulu üyeliklerine Sami Bilge, Emin Balkan ve Denizhan Sezgin, Haysiyet Divanı üyeliklerine İbrahim Burkay, Remzi Topuk ve Turhan Gençoğlu seçildi. Genel Kurul'da Başkanlığını Naci Şahin'ın yaptığı BALKANTÜRKSİAD Yüksek Danışma Kurulu'nun 96 üyesi de belirlendi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balkansiad Adını 'Balkantürksiad' Olarak Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'te 60. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı
    10:59 Bilecik'te 60. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliklerle 60. Kütüphane Haftası kutlandı. Vali Şefik Aygöl ve Rektör Şükrü Beydemir'in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte kitap okuma etkinliği ve kitap yürüyüşü düzenlendi. Ayrıca, İçe Halk Kütüphanesi açılışı yapıldı ve en çok kitap okuyan öğrenci ve yetişkinlere hediyeler verildi.

  • ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu
    10:58 ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Voleybol Kadın-Erkek ve Futbol Erkek takımları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Spor Müsabakaları'nda başarı elde etti. Kazandıkları kupaları ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'a sundular. Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, antrenörler ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve hediye takdiminde bulundu.

  • Kapaklı'da Çalınan Köpek Aranıyor
    10:58 Kapaklı'da Çalınan Köpek Aranıyor

    Kapaklı'da sahibinin bahçesinden çalınan 55 günlük Hera isimli köpek, polis ekipleri tarafından aranıyor. Köpeğin çalındığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Köpeğin sahibi, Hera'nın kendilerine geri teslim edilmesini istiyor.

  • TEM Otoyolu'nda kaza: Hafif ticari araç takla attı, bir kişi yaralandı
    10:57 TEM Otoyolu'nda kaza: Hafif ticari araç takla attı, bir kişi yaralandı

    TEM Otoyolu'nun Bolu geçişinde meydana gelen kazada, İstanbul'dan Gümüşhane'ye giden bir hafif ticari araç kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı ve takla attı. Kazada araçta bulunan evli çiftten biri yaralandı. Olay yerine sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bozüyük'te Sentetik Uyuşturucu Operasyonu: Zanlı Yakalandı
    10:57 Bozüyük'te Sentetik Uyuşturucu Operasyonu: Zanlı Yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yapılan asayiş uygulamasında, üzerinde sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu kullanma aparatı bulunan bir zanlı yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, zanlı hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Sultangazi'de hakim ve savcıları taşıyan servis minibüsü kaza yaptı
    10:57 Sultangazi'de hakim ve savcıları taşıyan servis minibüsü kaza yaptı

    Sultangazi'de hakim ve savcıları taşıyan servis minibüsü, kontrolsüz şerit değiştiren otomobille çarpıştı. Kazada minibüste bulunan hakim ve savcılardan iki kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza nedeniyle tünelde trafik yoğunluğu oluştu.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Glütensiz Gıda Kolisi Dağıtıyor
    10:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Glütensiz Gıda Kolisi Dağıtıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüksek maliyeti nedeniyle Çölyak hastalarının erişmekte zorlandığı ürünleri 'Glütensiz Gıda Kolisi' içerisinde Ramazan Ayı kapsamında Çölyak hastalarına ücretsiz olarak ulaştırıyor.

  • İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edildi
    10:55 İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edildi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir şahıs, kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti. Olay sonucunda şahıs yaralanırken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olay yerinde yapılan incelemede 2 mermi kovanı bulundu ve bir araçta küçük çapta hasar meydana geldiği tespit edildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Sivas İl Jandarma Komutanlığı, down sendromlu öğrencileri ziyaret etti
    10:55 Sivas İl Jandarma Komutanlığı, down sendromlu öğrencileri ziyaret etti

    Sivas İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, Şefik Güngör Eğitim Uygulama Okulu ve Zirve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan down sendromlu öğrencileri ziyaret etti. Jandarma köpekleri Zümrüt ve Türlü, çocuklara gösteri sundu ve öğrenciler el baskısı yaparak oyunlar oynadı.


Advertisement