Balkon Boşluğunda Yaşayan Yaşlı Çifte Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Balkon Boşluğunda Yaşayan Yaşlı Çifte Yardım Eli

Balkon Boşluğunda Yaşayan Yaşlı Çifte Yardım Eli

ANTALYA'da, çıkan yangında iki katlı müstakil evleri kül olan 72 yaşındaki Durmuş Ali Güzel ile eşi 70 yaşındaki Şerife Güzel çiftine Kepez Belediyesi yardım etti.

13.05.2017 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da, çıkan yangında iki katlı müstakil evleri kül olan 72 yaşındaki Durmuş Ali Güzel ile eşi 70 yaşındaki Şerife Güzel çiftine Kepez Belediyesi yardım etti.

Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi 3053 Sokak'ta iki katlı müstakil evde 29 Nisan'da çıkan yangın, akciğer kanseri olan Durmuş Ali ve Şerife Güzel çiftini evsiz bıraktı. İki katlı evin üst katı tamamen kullanılmaz hale gelirken, alt kattaki tek odalı bölüm de, eşyalarla kül oldu. Yanan evlerinin bahçe tarafındaki balkon boşluğunu battaniyelerle çevirerek yaşam alanı oluşturan çift, komşuların getirdiği yemekle karınlarını doyuruyor.

DHA'nın çiftin zor şartlardaki yaşam savaşını gündeme getirmesi üzerine Kepez Belediyesi harekete geçti. Haberden sonra ailenin durumunu öğrendiklerini  belirten Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü, çift için ev kiralanması talimatını verdi. Ailenin kiralık bir eve çıkarılmasını ve bakımlarının yapılmasını isteyen Başkan Tütüncü, "Belediye olarak aile için ne gerekiyorsa yapacağız. Onları kiralık bir eve taşıyacağız. Yanan evlerini de yeniden restore ederek yaşanabilir hale getireceğiz" dedi.

HER ŞEYİ BELEDİYE KARŞILAYACAK

Başkan Tütüncü'nün talimatıyla çiftin evine gelen Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, "Burada yaşamak mümkün değil. Başkanımızın talimatıyla büyüklerimize ev tahsis etmek istiyoruz. Şerife teyzemiz evini bırakmak istemiyor. Ama burada yaşaması çok tehlikeli. Üst kat tamamen kül olmuş durumda. İkna edebilirsek ikisini her şeyi belediyemizce karşılanacak kiralık bir eve çıkartacağız. Birkaç ay içinde burayı yeniden yaşayabilecekleri hale getirip teslim edeceğiz" diye konuştu.

'KAĞIT TOPLAYICISI' DİYE KIZIYORLAR

Evinin camiye yakın olmasından dolayı başka bir yere gitmek istemediğini belirten Şerife Güzel ise "Ramazan ayı başlayacak. Oruç tutacağım. Bayramdan sonra götürsünler. Bana kimse ev vermez. Herkes 'kağıt toplayıcısı' diye kızıyor" dedi.

Aileyi ziyaret eden Antalya Yardımlaşma Platformu üyesi Aslı Güngör de "Biz tamamen gönüllülerden oluşan bir topluluğuz. Sosyal medya üzerinden organize oluyoruz. Buraya gelerek 'ne tür bir çalışma yapabiliriz' ona bakmak istedim. Evde hiçbir şey kalmamış. Elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balkon Boşluğunda Yaşayan Yaşlı Çifte Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement