Balkona yumurtlayan güvercine aile bireyleri gibi sahip çıktılar - Son Dakika
Güncel

Balkona yumurtlayan güvercine aile bireyleri gibi sahip çıktılar

Balkona yumurtlayan güvercine aile bireyleri gibi sahip çıktılar

Konya'da evlerinin balkonuna yuva yaparak yumurtlayan güvercini her gün kontrol eden anne kız, güvercini aile bireyleri gibi görüyor.

04.08.2019 11:33  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da evlerinin balkonuna yuva yaparak yumurtlayan güvercini her gün kontrol eden anne kız, güvercini aile bireyleri gibi görüyor. Aile fertleri, yumurtadan çıkacak yavruları heyecanla bekliyor.

Konya'da yaşayan öğretmen Hanife Çetinkaya'nın evinin balkonuna güvercin yuva yaptı. Birkaç gün sonra kuşun yumurtladığını ve kuluçkaya yattığını gören Çetinkaya, kuşla ilgilenmeye başladı. Yavruların çıkmasını dört gözle bekleyen Hanife Çetinkaya ve kızı Didar Çetinkaya, kuşa yem vererek onunla sohbet ediyor. Güvercinin ailesinden biri olduğunu belirten Çetinkaya ailesi yumurtadan çıkacak yavruyu bekliyor.

Misafir gelen kuşa anne şefkatiyle baktıklarını belirten Hanife Çetinkaya, "İlk geldiği gün baktım kuş çırpınıyor, kuş bir şeyler yapıyor. Baktım şuraya bir tane yumurta bırakmış. Beni gördü ve buradan kaçtı. Tekrar geldiğinde ise buraya çubuk ve inşaattan çiviler falan getirmiş. Ben de bunları görünce kıyamadım yuvasını bozmaya. O şekilde geliyor gidiyor, balkonu da pek kullanmıyoruz. Dua ediyoruz bekliyoruz, yavrular çıkacak diye. Sonra bir yumurta daha getirdi ben çıkartmayınca. Bazen yanına çıkıyorum ikimiz oturuyoruz ama gündüz kaçıyor ve yavaş yavaş alışıyor bize. Her sabah kalkıyorum ona bakıyorum, çok güzel bir duygu. Keşke bir kaç tane daha olsa ben bakardım" şeklinde konuştu.

Hanife Çetinkaya'nın kızı Didar Çetinkaya da, "İlk geldiğinde ben de çok şaşırdım. Niye bizim balkon, bir sürü site varken neden bizim ev diyerek çok düşündüm. Sonra çok mutlu oldum. Büyüyünce bakmak istiyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balkona yumurtlayan güvercine aile bireyleri gibi sahip çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının sağ ve sol bölmelerinin derinliklerinin farklı olduğu ve dolapta gizli bir bölme olduğu tespit edildi. Şahıs, gizli bölmede saklanırken yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.
    20:32 İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.

    İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.


Advertisement