1 Polisimizin Şehit Olduğu Rehine Çatışmasının Detayları Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

1 Polisimizin Şehit Olduğu Rehine Çatışmasının Detayları Ortaya Çıktı

Uşak'ın Banaz ilçesinde 1 polisimizin şehit olduğu rehine olayında silahlı saldırganın rehin aldığı kadının evine bir süre önce de silahlı baskın yaptığı ve 4 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı.

15.02.2019 15:23  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ın Banaz ilçesinde, balkondan girdiği evdeki 2 kadını rehin alıp polis memuru Mehmet Aksoy'u şehit eden Çetin Kaplan'ın aynı kadının evine bir süre önce yine silahla baskın yaptığı ve 4 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Dilek Mahallesi İbrahim Banazlı Sokak'ta bulunan Yeşil Banaz Sitesi'nin 2'nci katındaki daireye silahlı birinin, balkonun demir korkuluklarından tırmanarak, girdiği ve evdeki Döndü İpek E. ile Gülay A.'yı rehin aldığı yönünde, saat 06.30 sıralarında, polise ihbar yapıldı. Bunun üzerine, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polislerden Mehmet Aksoy, çaldıkları kapıyı kadınlardan birinin açması üzerine içeri girdi. Bu sırada, kadınları rehin alan Çetin Kaplan, pompalı av tüfeğiyle ateş açtı. Evli ve 1'i kız 2 çocuk babası polis memuru Aksoy, göğsünden vurularak, ağır yaralandı. Diğer polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, Çetin Kaplan öldürüldü.

1 Polisimizin Şehit Olduğu Rehine Çatışmasının Detayları Ortaya Çıktı

1 POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Olay sırasında Döndü İpek E. ise bacağından yaralandı. Polis memuru Mehmet Aksoy, sağlık görevlilerince ambulansla kaldırıldığı Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp, şehit oldu. Hafif yaralanan Döndü İpek E. ise aynı hastanede tedaviye alındı.

1 Polisimizin Şehit Olduğu Rehine Çatışmasının Detayları Ortaya Çıktı

"SİLAH SESLERİNİ DUYUNCA OLAYA MÜDAHALE EDEMEDİK"

Olayın ardından yaşanan korku dolu anları anlatan bina yöneticisi Fethi Demirtaş, olayın sabahın erken saatlerinde yaşandığını kaydetti. Silah seslerini duyunca polis memurlarının evin kapısının önünde olduğunu gördüklerini söyledi. Demirtaş, "Silah ve bağrışma seslerini duyunca olaya müdahale edemedik. Daha sonra aşağı indiğimizde arkadaşlardan polis memurumuzun ve diğer şahsın vurulduğunu öğrendik. Sonrasında ise polisimizin şehit olduğunu öğrendik, yaşanan olaydan dolayı üzgünüz" dedi.

1 Polisimizin Şehit Olduğu Rehine Çatışmasının Detayları Ortaya Çıktı

DAHA ÖNCE DE SİLAHLA EV BASMIŞ

Çetin Kaplan'ın, rehin aldığı ve 4 ay önce Banaz'a başka şehirden taşındığı belirtilen Gülay A. ile daha önce birlikte yaşadığı, kadının evine bir süre önce yine silahla baskın yaptığı, bu nedenle gözaltına alındığı ve adli sürecin sonunda 5 Şubat'ta evden uzaklaştırılması için hakkında tedbir kararı verildiği öğrenildi. 4 sefer gözaltına alınan Kaplan'ın savcılık tarafından serbest bırakıldığı da iddia edildi.

1 Polisimizin Şehit Olduğu Rehine Çatışmasının Detayları Ortaya Çıktı

ŞEHİT POLİS KONYA'DA DEFNEDİLECEK

Olayda şehit düşen ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Mehmet Aksoy'un Konya ili Doğanhisar ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Şehidin otopsi işlemlerinin ardından Uşak İl Emniyet Müdürlüğünde bugün ikindi namazı sonrası düzenlenecek resmi tören sonrası ebediyete uğurlanmak için memleketine gönderileceği kaydedildi.

1 Polisimizin Şehit Olduğu Rehine Çatışmasının Detayları Ortaya Çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Polisimizin Şehit Olduğu Rehine Çatışmasının Detayları Ortaya Çıktı - Son Dakika


Advertisement