Gölbaşı'nda "Balköy Projesi" tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı'nda "Balköy Projesi" tanıtıldı

Gölbaşı\'nda "Balköy Projesi" tanıtıldı

Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Ankara Kalkınma Ajansı Kırsalda Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Balköy Projesi" tanıtıldı.

23.10.2020 17:23  Güncelleme: 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Ankara Kalkınma Ajansı Kırsalda Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Balköy Projesi" tanıtıldı.

Gölbaşı Kaymakamlığı, Gölbaşı Belediyesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek projenin tanıtım toplantısı Ballıkpınar Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Tanıtım sunumu ile başlayan programda proje detaylarını paylaşan İrfan Yazıcıoğlu, "Bu proje ile amaçlanan Ankara Gölbaşı ilçesi Ballıpınar Mahallesinde sürdürülebilir ekonomik faaliyetlerin oluşturulması, geliştirilmesi, uzun dönemde Ballıpınar Mahallesi'nin turizm cazibe merkezi haline getirilmesidir. Projemiz örnek teşkil etmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Kaymakam Bilgihan da "Gölbaşı Belediyemiz ile çalışma yaparak ilçenin değerlerini beş başlıkta topladık. Eğitim, kültür, tarım, sanayi gibi temel değerler üzerinden sektörün emek verenleri ile çalışma yaptık. Mahallelerimizi tarayarak Gölbaşı'nın değerlerini ortaya koyduk ve kırsal kalkınma örnek modelimizi oluşturduk. Bu projede hepimizin heyecanı var." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ramazan Şimşek de "Okul binamızın yenilenmesi, sağlık ocağımızın tadilatı, mahalle meydanı, yöresel ürün satış alanı, örnek pansiyonların yapılması ve rekreasyonların alanları ile Ballıkpınar'ın bu proje ile önemli bir çekim ve cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum. Projemiz sayesinde turizm ve tarım potansiyeli artarken kırsal alanda yaşam refahını yükseltmeyi ve bölgedeki gelişmişliği de arttırmayı amaçlayacağız. Gölbaşı Belediyesi olarak tüm mahallerimizde olduğu gibi Ballıkpınar Mahallemizin de gelişmesi adına elimizden gelen tüm imkanlarla seferber olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gölbaşı'nda 'Balköy Projesi' tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement