Ballıkaya Barajı'nda Gövde Tamamlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Ballıkaya Barajı'nda Gövde Tamamlanıyor

Ballıkaya Barajı\'nda Gövde Tamamlanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşaa edilen Ballıkaya Barajında sona yaklaşılıyor.

27.08.2018 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşaa edilen Ballıkaya Barajında sona yaklaşılıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Akyazı'da yapımı devam eden Ballıkaya Barajı ile şehrin içm esuyu potansiyelinin önemli ölçüde artacağını vurguladı. Alternatif su kaynaklarına yönelik olarak yapılan yatırımlar ve var olan kaynakları korumaya yönelik çevreci yaklaşımla Sakarya'yı geleceğe hazırladıklarını söyleyen Dr. Rüstem Keleş, "Nüfusun artması, küresel ısınma ve aşırı sanayileşme gibi nedenlerle temiz su kaynaklarının üzerindeki baskı her geçen gün artıyor. Bizler bunun farkındayız ve sadece günü kurtarmaya yönelik değil, geleceğimize yönelik ciddi hamleler yapıyoruz. Kurumumuz tarafından şehrimize kazandırılacak olan Akçay ve Çamdağı Barajlarının yanı sıra, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen Ballıkaya Barajı ile su geleceğimiz garanti altına alınacak" diye konuştu.

"Enerji üretilebilecek"

Ballıkaya Barajı'nın hem Sakarya hem de Kocaeli'ye hizmet sunacağını belirten Dr. Rüstem Keleş, "Devlet Su İşleri barajın yapımını tamamladıktan sonra işletmesini kurumumuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) üstlenecek. Yemyeşil dağların arasından süzülerek temiz bir şekilde Mudurnu Deresi'nden akan su, 98 metre gövde yüksekliğine sahip olacak Ballıkaya Barajı'nda toplanacak. 189 milyon metreküplük dev bir su depolama hacmine sahip olacak tesis ile iki şehir için de önemli bir içmesuyu kaynağı oluşturulmuş olacak. Ballıkaya Barajı ayrıca ilerleyen dönemlerde hidroelektrik santrali kurularak enerji üretilmesine de imkan sağlayacak şekilde inşa ediliyor" ifadelerini kullandı.

"D-140'ta çalışmalar başladı"

Dr. Rüstem Keleş sözlerini devamında, "DSİ yetkililerinden barajın son durumuyla ilgili olarak aldığımız bilgilere göre gövde inşası tamamlanmak üzere. Son 4,5 metrelik kısım kalmış durumda. Arıtma ve isale hatlarının projeleri ise hazır. Barajın su tutmasıyla 11 mahalle sular altında kalacak. Karayolları Genel Müdürlüğü ise D-140 karayolunun baraj havzasında kalacak bölümleri için deplase işlemlerine başladı. Bölgeye viyadükler inşa edilecek. Doğuda Ballıkaya Barajı, güneyde Akçay Barajı, kuzeyde Çamdağı Barajı ve batıda Sapanca Gölü ile Sakarya'nın çevresi su kaynaklarıyla kuşatılmış olacak. Sapanca Gölü'nün üzerindeki baskı azalacak. Kurduğumuz entegre sistem ile üst düzey bir su yönetimi sağlanacak" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ballıkaya Barajı'nda Gövde Tamamlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.


Advertisement