Balyoz Avukatı Ülgen: Tahliyelerin Başlaması Gerekir - Son Dakika
Güncel

Balyoz Avukatı Ülgen: Tahliyelerin Başlaması Gerekir

Balyoz sanıklarının avukatlarından Celal Ülgen, "Yeniden yargılamaya gidilirken sanıklar tahliye edilecek. Balyoz davası yeniden görülecek." dedi.

18.06.2014 18:06  Güncelleme: 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYM'NİN Balyoz davasında 'hak ihlali yapıldığı' yönündeki kararının ardından yeniden yargılama tartışmaları başladı. Kararın açıklanmasının hemen ardından açıklamalarda bulunan Balyoz Davası sanıklarının avukatlarından Celal Ülgen, "Özgürlükler iade edilmeli, yeniden yargılamaya gidilirken sanıklar tahliye edilecek. Tutuksuz olarak devam edecekler ve Balyoz davası yeniden görülecek." dedi. Ülgen şunları söyledi:

"ÖZGÜRLÜKLER İADE EDİLMELİ"

Özgürlüklerini iade etmesini bekliyoruz. Kanunlarımıza göre Anayasa Mahkemesinin ihlal kararı varsa, buna dayanarak, yerel mahkemeye başvurarak yargılanmanın yenilenmesini talep edebiliyorsunuz. Balyoz davasında, adil yargılanma hakkı ihlali sonucunu doğuran bir takım uygulamalarla karşılaştırmıştık.

"TAHLİYELER OLACAK"

Şunu tespit etmek lazım. Evet yeniden yargılama olabilir ama AYM’nin kararında eğer iç tüzüğün ve yasanın kendilerine vermiş olduğu hakka dayanarak tedbir kararı almışlarsa, bu doğrultuda infaz da durdurulacağı için tahliyeler olacaktır ve yeniden yargılama talepleri farklı olacaktır.

"TUTUKSUZ ŞEKİLDE YARGILANACAKLAR"

Yarın sabah eğer, tedbir kararı varsa telgraf çekeceklerdir ya da UYAP’tan göndereceklerdir, tahliyeler başlaması gerekir. Hep varsayımlara göre gidiyoruz. Yeniden yargılama ise bir hak ihlalinin kaynağı bir defa dijital deliller ve savunma hakkıyla. Bu nedenle yeniden yargılamaya gidilirken sanıklar tahliye edilecek. Tutuksuz olarak devam edecekler ve Balyoz davası yeniden görülecek.

"YENİ BAŞTAN BİR MAHKEME GÖRECEK DİYEBİLİRİZ"

Eğer tedbir kararı vermemişse, bu nedenle biz başvurup yeniden yargılama isteriz toplu olarak ve mahkemelerde buna uymak zorundayız. Ama tedbir vermişse bu değişir. Biraz daha bekleyip o kararı beklememiz lazım. İddianame hazırlanmıyor ama mahkemenin karar aşamasında bıraktığı yerde, AYM’nin hak ihlali tespit ettiği yerden tarafların savunmaları delilleri değerlendirilecek ve neredeyse yeni baştan bir mahkeme görülecek diyebiliriz.

"DELİLLER YOK SAYILACAK"

Deliller yok sayılacaktır çünkü AYM’nin söylediği budur. Biz ısrarla bilirkişi incelemesi yapılsın demiştik, bunu yapmamışlardı. Şimdi bütün bunlar yapılacak. Bir bilirkişi raporuyla, bu verilerin sahte olduğu tespit edilecektir.

Balyoz Avukatı Ülgen: Tahliyelerin Başlaması Gerekir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Balyoz Avukatı Ülgen: Tahliyelerin Başlaması Gerekir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • RODRİGEZ ZAZA MUSA: Yav bidur balyoz kardeş şu aralar Işid çok moda ... 3 0 Yanıtla
  • mevzu: siz zannediyor musunuz ki bunlar hep tesadüf...cumhurbaşkanlığı seçimi pek okadar kolay olmayacak bu memlekette..kılıçlar çekildi..bu millet çok oldu...fazla ileri gitti...mesele bu...mevzu derin vesselam.... 2 0 Yanıtla

Advertisement