Balyoz'da Karar Açıklanıyor - Son Dakika
Güncel

Balyoz'da Karar Açıklanıyor

Balyoz\'da Karar Açıklanıyor

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde mahkeme heyeti salona geldi. Karar birazdan açıklanacak.

21.09.2012 14:35  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli orgeneraller Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Ergin Saygun ve Oramiral Özden Örnek ile MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın aralarında bulunduğu, 250'si tutuklu, 365 emekli ve muvazzaf askerin 644 gündür yani 21 aydır yargılandığı Balyoz Davası'nda karar açıklanıyor.

AVUKATLAR YİNE DURUŞMAYA KATILMADI

Dosyada bulunan delillerin değerlendirilmeden ve bazı tanıkların dinlenmeden 920 sayfalık mütalaanın mahkemeye sunulduğunu öne süren sanık avukatları duruşmaya yine katılmadı. Duruşmaya sadece 9 avukat katıldı. 4 tutuksuz sanığın son sözlerinin alınmadığını belirten Mahkeme Başkanı Ömer Diken, 4 tutuksuz sanığın son sözlerinin sorulacağını belirtti.

"SUÇSUZUM, BERAATİMİ İSTİYORUM"

Son sözleri sorulan tutuksuz sanıklar şunlar:

-Özgür Ecevit Taşcı:Son sözümü daha önce söyledim.

-Berna Dönmez:Suçsuzum, beratimi istiyorum.

-Erdem Ülgen:Suçsuzum, beratimi istiyorum.

-Abdulkadir Eryılmaz:Suçsuzum, beratimi istiyorum

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Mahkeme heyeti, karar vermek üzere toplandı. Toplantısı sona eren mahkeme heyeti, duruşma salonuna girdi. Nefesler tutuldu, karar bekleniyor.

HARBİYE MARŞI'NA 3 KEZ "SAĞOL"

Duruşma öncesinde izleyiciler, "Harbiye", "Onuncu Yıl" ve "Gençlik" marşlarını okudu. Sanıklar da üç kez "sağol" diye karşılık verdi.

SANIK YAKINLARI SALONA ALINDI

Duruşma salonun bulunduğu binanın kapılarının saat 11.00 sıralarında açılması ile sanık yakınları binaya ve salona alınmaya başlandı. Yaklaşık 500 izleyicinin duruşma salonunun bulunduğu binaya alınması nedeniyle girişte yoğunluk yaşandı.

İZDİHAM YAŞANDI

Binaya alınan sanık yakınlarının duruşma salonan girmesi üzerine izdiham yaşandı. Sabah erken saatlerde Silivri'ye gelerek beklemeye başlayan yüzlerce sanık yakını saat 14.00 başlayan duruşmayı beklerken binanın koridorunda, kafeterya da binanın dışında birbirleri ile sohbet etti. Balyoz davasına basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 60 basın mensubu duruşmayı izlemek için salona geldi.

Sanıkların duruşma salonuna alınırken sanık yakınları alkışlayarak "Türkiye sizinle gurur duyuyor" diye slogan attı. Sanıklar da yakınlarına el salladı.

Saat 14.10'te duruşmaya ara verildi. Tarihi karar bekleniyor.

SON SÖZLER:

Davanın bir numaralı sanığı 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da arasında bulunduğu bazı sanıkların son sözleri şöyle:

"VERECEĞİNİZ KARAR, HAKKINIZDA HAYIRLI OLSUN"

Emekli Orgeneral Çetin Doğan: Tarih, ülkemizde ve dünya siyasal iktidarların belirli politik hedefleri uğruna nice kişi ve grupların düzmece bahanelerle yargılandığına şahittir. Adaletin ayaklar altına alındığı, insanların korku ile sindirildiği, özgür basının büyük ölçüde susturulduğu bu gibi durumlarda geçici olarak gerçek suçluların, zorbaların itibar görmesi, hatta yüceltilmesi, toplumların yanıltılması doğaldır. Ancak bugün saygı ve rahmetle anılanlar ise dünün düzmece davalarının sanık ve mahkumlarıdır. Lanet ile anılanlar ise 'Nemrut Mustafa Paşa Divan-ı Harbi' benzeri mahkemeler ile bu tür mahkemelere ruhsat verenler, kol kanat gerenler, haksız ve hukuksuzluğa alkış tutanlardır. Hatırlayacağınız gibi burada haksız, hukuksuz yargılamaya tepki olarak 'Bu haksız ve hukuksuz davayı inatla sürdürmekte cüret ve cesareti nereden alıyorsunuz' diye sormuştum. Sizden aldığım yanıt ise 'Türk ulusundan' olmuştu. Bu yanıtın inandırıcılığını, davanın geldiği bu son aşamada bütünüyle yitirdiğini sanırım. Vereceğiniz karar hakkınızda hayırlı olsun.

"SÖYLEYECEK BİR ŞEY KALMADI"

MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan: Söylenecek her şey bugüne kadar söylendi. Söyleyecek başka bir şey kalmadı.

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek: Söyleyecek bir şeyim yok.

Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına: Üzerime atılı suçlamayı reddediyorum.

"KUVVET SİZDEDİR ANCAK HAK, ŞU ANDA BİZİMLEDİR"

Emekli Orgeneral Ergin Saygun: Davanın sonucunu etkileyecek pek çok tanık dinlenmedi. Dinlenmemiş bilirkişiler de mevcuttur. Kuvvet şuanda sizdedir. Ancak hak bizimledir.

"MAHKEMEYİ TANIMIYORUM"

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz: Mahkeme tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirdi. Bu mahkemeyi tanımıyorum. Söylenecek sözüm yoktur.

"AYNI DÜNYADA YAŞADIĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUM"

Emekli Albay Dursun Çiçek: 3 yıldır hukuk okuyorum. O kitaplardan sizden farklı şeyler anlıyorum. Aynı dünyada yaşamadığımızı düşünüyorum. Sizden hiçbir talebim yok.

"MASUMİYETİMİZİ DAHA NE KADAR KANITLAYACAĞIZ?"

Koramiral Deniz Cora: Bu dava son söz aşamasında değildir. Neyin son sözü söylenecektir? Masumiyetimizi daha ne kadar kanıtlayacağız? Son söz, bize bu iftiraları atanlar yakalandığında söylenecektir.

Bülent Akalın: Hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"VATAN SAĞ OLSUN"

Tuğamiral Şafak Yürekli ise "Son sözüm ilk sözümdür. Üzerime atılı bu mesnetsiz suçlamayı bir kez daha şiddetle reddediyorum. Şerefli Türk ordusu tasviye edilmeye çalışılıyor. Vatan sağ olsun" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Balyoz'da Karar Açıklanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement