Balyoz Davası Hakimi Fetö'den Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davası Hakimi Fetö'den Hakim Karşısına Çıktı

Balyoz davası hakimi FETÖ'den hakim karşısına çıktı Balyoz davası mağdurlarının katılma talepleri reddedildiİZMİR - FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında 'Silahlı terör örgütü üyesi' olmak suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan...

18.12.2017 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz davası hakimi FETÖ'den hakim karşısına çıktı

Balyoz davası mağdurlarının katılma talepleri reddedildi

İZMİR - FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında 'Silahlı terör örgütü üyesi' olmak suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Balyoz Davası hakimi eski İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in yargılanmasına devam edildi. Aralarında Balyoz Davası'nda yargılanan ve beraat eden emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli orgeneral Ergin Saygun, emekli Tuğamiral Ahmet Yavuz, CHP İstanbul milletvekili Dursun Çiçek'in de bulunduğu 59 kişinin duruşmaya katılma talepleri, sanığın Balyoz Davası'nda verdiği kararların görev suçu kapsamına girdiğinden katılma taleplerinin reddine karar verdi.

İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya tutuklu sanık Balyoz Darbe Planı Davasına bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, sanık avukatı, aralarında Balyoz Davası'nda yargılanan ve beraat eden emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli orgeneral Ergin Saygun, emekli Tuğamiral Ahmet Yavuz, CHP İstanbul milletvekili Dursun Çiçek ve yaklaşık 80 kişi katıldı. Mahkeme başkanı, Balyoz Davası mağdurlarının davaya katılma taleplerini aldı. SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile kayda alınan duruşmada, 59 kişi davaya katılma talebinde bulundu. Davaya katılma talebinde bulunan ve Balyoz Davası'nda bir numaralı sanık olarak yargılanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, sanık Ömer Diken'in milli orduya yapılan kumpası yöneten kişi olduğunu ileri sürüp sanığın silahlı terör örgütünün militanı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ağır darbe vurduğunu söyledi. Davaya katılma talebinde bulunan CHP İstanbul milletvekili Dursun Çiçek ise sanığın görev aldığı sürede başta TSK olmak üzere devletin çökmesinde önemi rol oynayan ilk 3 kişiden biri olduğunu söyledi. Duruşma savcısı, katılma taleplerinde bulunan kişilerin doğrudan suçtan zarar gördükleri anlaşıldığını belirterek katılma taleplerinin onaylanmasını talep etti. Sanık Ömer Diken ise katılma taleplerinde bulunan kişilerin görevi nedeniyle şikayetçi olduklarını, görev suçunun ise bu mahkemede değil Yargıtay'ın ilgili ceza dairesinde görülebileceğini, kendisinin şuan 'Terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla yargılandığını, katılma talebinde bulunan kişilerin taleplerinin red edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra, sanığın Balyoz Davası'nda verdiği kararların görev suçu olduğundan, katılma taleplerinde bulunanları katılma taleplerinin reddedilmesine oy çokluğuyla karar verdi.

Tutukluğun devamına karar verdi

Mahkeme başkanı daha sonra gelen raporları okudu. Duruşma savcısı, sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Gizli tanığın kendi hakkında verdiği beyanın gerçeği yansıtmadığını ileri süren sanık Ömer Diken, örgütle bir bağlantısının olmadığını, tutuklanmasına yönelik somut bir delilin olmadığını söyledi. Balyoz Davası'nın görüldüğü İstanbul 10. ağır Ceza Mahkemesi'ne atanması için bir talepte bulunmadığını belirten sanık Ömer Diken, hiç bir hakimin Balyoz Davası'na bakmak istemeyeceğini söyledi. Sanık diken tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra, sanık avukatının duruşmanın kapalı yapılması talebinin reddine, sanığın tutuklulu halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın geçmişi

Darbe girişimin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Balyoz Davası na bakan eski İstanbul 10 uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken in de bulunduğu 12 hakim ve savcı, Uşak ta polis tarafından gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki işlemlerin ardından hakim ve savcılar, geçen salı günü öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan 12 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği ne sevk edildi. Geçen iki günün ardından aralarında eski İstanbul 10 uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken in de 12 hakim ve savcı tutuklandı. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Ömer Diken hakkında Silahlı terör üyesi olmak suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Balyoz Davası Hakimi Fetö\'den Hakim Karşısına Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davası Hakimi Fetö'den Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement