Balyoz Davası'nda 'Delil' Sayılan Tüm Bilirkişi Raporları Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davası'nda 'Delil' Sayılan Tüm Bilirkişi Raporları Reddedildi

Balyoz Davası'nda ara karar çıktı. Davada delil sayılan bilirkişi raporları yeniden yazılacak.

05.11.2014 11:03  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından tahliye edilen "Balyoz Planı" davasının 236 sanığının yeniden yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında ara kararlar açıklandı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tüm bilirkişi raporlarını reddedilmesine karar verdi. Raporlar yeniden hazırlanacak.

DURUŞMAYA 110 SANIK KATILDI

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce sanık sayısının fazlalığı nedeniyle Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülen duruşmaya, emekli orgeneraller Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Ergin Saygun ve Bilgin Balanlı, emekli Oramiral Özden Örnek, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 110 sanık katıldı.

Ara kararı açıklayan Mahkeme Heyeti Başkanı Özlem Karaçam, bu dosyayla bağlantılı ancak yargılama usulleri farklı olduğu için ayrı esas üzerinde devam edilen 62 sanığın yargılandığı 2014/181 esas sayılı dosyadaki sanık ve müdafilerinin dijital verilere ilişkin talep ve beyanlarının alınmasının ardından, her iki dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

ÖZKÖK VE YALMAN İFADE VERMİŞTİ

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ve eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, geçtiğimiz pazartesi günü Balyoz Davası kapsamında ifade vermişti. Özkök ifadesinde, "Balyoz'u basından duydum. Suç tarihinde Genelkurmay Başkanıydım. Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım" demiş, Yalman ise, "Balyoz planı ile ilgili istihbarat almadım. Belge ve bilgiye sahip değilim. Basından öğrendim bu konuyu" açıklamasında bulunmuştu.

Balyoz Davası\'nda \'Delil\' Sayılan Tüm Bilirkişi Raporları Reddedildi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Balyoz Davası'nda 'Delil' Sayılan Tüm Bilirkişi Raporları Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ailla: Cematin oyunları açığa cıkmaya başladı. Onca insanın vebalini nasıl öedeyecek bu cemat. 3 6 Yanıtla

Advertisement