Balyoz Davası Sanıkları Darbeleri Araştırma Komisyonuna Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davası Sanıkları Darbeleri Araştırma Komisyonuna Başvurdu

Balyoz Davası Sanıkları Darbeleri Araştırma Komisyonuna Başvurdu

Balyoz davası kapsamında yargılanan 80 sanık, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na başvurarak, "Komisyon huzurunda yeminli ifade vermek" istediklerini ifade etti.

15.05.2012 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz davası kapsamında yargılanan 80 sanık, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na başvurarak, "Komisyon huzurunda yeminli ifade vermek" istediklerini ifade etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının sanıklarından Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Fatih Ilgar ve Albay Ahmet Zeki Üçok'un avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) 4 sayfalık dilekçe gönderdi. Balyoz tutuklusu 80 generalin imzasının yer aldığı dilekçenin TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na sunulması istendi.

Meclis bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 darbe ve darbelere teşebbüsün araştırıldığı ifade edilen dilekçede, "Kamuoyunda bilinen adıyla Balyoz Darbe Planı davasında da 250'si tutuklu 364 kişi hakkında dava devam etmektedir. Yargılama konusu fiillerinde komisyon tarafından araştırılmasını talep etmekteyiz" denildi.

Dilekçede ayrıca 80 kişi, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu tarafından haklarındaki iddiaların araştırılmasını ve komisyon huzurunda yeminli ifade vermek de dahil olmak üzere maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için komisyon faaliyetlerine her türlü desteği vermeyi taahhüt etti.

Darbeleri araştırma komisyonuna ulaştırılmak üzere TBMM'ye gönderilen dilekçede şöyle denildi: "İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürdürülmekte olan bu davanın sanıkları olarak ekte isim ve imzaları bulunan biz, Komisyonunuzca yakın tarihimizin en trajik darbeye teşebbüs iddiasının da araştırmalarınızın arasına alınmasını talep ediyoruz. Komisyonunuzca, sözde 'Balyoz Darbe Planı' ile darbeye teşebbüs eylemi iddiası araştırmalarınız içerisine dahil edilmeye karar verildiği takdirde, masumiyetimizin ve gerçeklerin tüm çıplaklığı ile ortaya çıkması için Komisyonunuzda ifade vermek üzere çağırılmayı talep ediyoruz. Huzurunuzda ifade vermemiz hukuken mümkün olmadığı takdirde, tutuklu bulunduğumuz Hasdal 3. Kolordu Komutanlığı Askeri Ceza ve Tutukevi'nde hazır olacak komisyonunuz huzurunda yeminli olarak veya Komisyonunuzca belirlenecek usuller dahilinde ifade vereceğimizi taahhüt ediyoruz."

Aynı dilekçe bilgi amaçlı olarak AKP Genel Başkanlığı, CHP Genel Başkanlığı ve MHP Genel Başkanlığı'na da gönderildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davası Sanıkları Darbeleri Araştırma Komisyonuna Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement