Balyoz Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davası Yarına Ertelendi

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından 236 sanığın yeniden yargılandığı dava, mesai saatinin bittiği belirtilerek, yarın sabah saat 09.00'a ertelendi.

03.11.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından 236 sanığın yeniden yargılandığı dava, mesai saatinin bittiği belirtilerek, yarın sabah saat 09.00'a ertelendi.

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından, aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanığın yeniden yargılandığı davanın görülmesine yarın sabah devam edilecek.

ÖZKÖK VE YALMAN İFADE VERDİ

Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda sabah saat 09.30 itibariyle görülmeye başlandı. Duruşmaya, aralarında emekli Orgeneraller Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 205 tutuksuz sanık katıldı. 31 sanık ise duruşmaya gelmedi. Sanıkların kimlik tespitinin ardından, sanıklara yöneltilen suçlamalar ve Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda yargılamanın yenilenmesine dair verilen kararın okunduğu duruşmada, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman "tanık" sıfatı ile dinlendi.

"DARBE PLANI YAPILDIĞINA DAİR BİLGİ ALMADIM"

Yeniden görülen "Balyoz Davası"nda "tanık" sıfatıyla dinlenen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, "Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım. 'Balyoz', 'Suga', 'Oraj' gibi planların hiçbirini duymadım. Balyoz'u basından duydum. Suç tarihinde Genelkurmay Başkanı'ydım. Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım. Bazı dedikodular geldi ama, bunlar kimse hakkında dava açılacak, soruşturma açılacak kadar ciddi değildi" diye konuştu.

"BASINDAN ÖĞRENDİM"

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ise "Bana tanıklık yapma fırsatı veren Anasaya Mahkemesi'ne şükranlarımı sunarım. Balyoz Planı'na ilişkin istihbarat almadım. Belge ve bilgiye sahip değilim. Basından öğrendim. Bu konu ile ilgili, bu hareketin engellenmesi hususunda girişimim olmadı" dedi.

Tanık beyanlarının ardından, sanık ve avukatlarının tanık beyanlarına ve heyet tarafından oluşturulan dijital delilleri inceleyecek bilirkişi listesine karşı diyecekleri soruldu. Sanıklar, tanıkların beyanlarına bir itirazlarının olmadığını, bilirkişi heyetini tanımadıklarını ve itiraz haklarını saklı tuttuklarını belirtti. Bunun üzerine, Mahkeme Başkanı Özlem Karaçam, mesai saatinin 16.30 itibari ile bittiğini belirterek, duruşmanın yarın sabah saat 09.00'da beyanları alınamayan sanıklar ve avukatlarının dinlenmesiyle devam edeceğini bildirdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement