Balyoz Davasında Serbest Kalan Albaylar Sessiz Çığlık Eylemi'nde - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davasında Serbest Kalan Albaylar Sessiz Çığlık Eylemi'nde

Balyoz Davasında Serbest Kalan Albaylar Sessiz Çığlık Eylemi\'nde

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla serbest kalan Balyoz davası tutuklusu albaylar, Gölcük’te yapılan Sessiz Çığlık Eylemi’ne katıldı.

21.06.2014 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla serbest kalan Balyoz davası tutuklusu albaylar, Gölcük'te yapılan Sessiz Çığlık Eylemi'ne katıldı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, cezaevinde bulunan albayların tutukluluk hallerine karşı tepki olarak 90 haftadır devam eden Sessiz Çığlık Eylemlerinde bu kez sevinç ortamı oluştu. Amirallere suikast ve Kafes Eylem Planı suçlamalarıyla tutuklu yargılanan ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararıyla serbest bırakılan albaylar, Gölcük'te tutukluluklarına karşı başlatılan Sessiz Çığlık Eylemi'ne katıldı. AYM'nin tutuklu halleri hakkında verdiği hak ihlali kararıyla serbest kalan Deniz Albaylar Ümit Metin, Önder Çelebi, Aydın Sezenoğlu, Rafet Ortar, Levent Tezcan, Derya Ön, Baybars Küçütatay Tayfun Duman eylemlere katılarak kendilerine 90 hafta boyunca destek veren Gölcüklülere teşekkür etti.

AYM'nin kararıyla serbest kalarak kendilerine destek olan tutuklu asker yakınlarının eylemlerine katılan Deniz Albay Tayfun Duman, "Bize bu kumpasları kuranları tek tek yargı önüne çıkarıp kendilerine cezalarını aldırmadan ölmek bize haram olsun" dedi.

Duman'ın ardından konuşan Deniz Kurmay Albay Alper Tekin ise, "Tahliye olduk evet. Bugün burada özgürlüğe gönül vermiş inşalarla aydınlık bir günde beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan iki yıl önce ben yurt dışındayken Türkiye'ye geldim ceza aldığımı bana söylediklerinden sonra. Bizler suçsuzluğumuzu hep anlatmaya çalıştık sözlü olarak, resmi belgelere dayanan kanıtlarla ama inanmadılar. Suçlu bir insan yurt dışındayken ceza aldığını bile bile Türkiye'ye döner mi? Bizler döndük çünkü inandığımız, güvendiğimiz bir tek şey vardı vicdanımız ve Allah'a olan inancımız. Şu anda kucağımda tuttuğum, Hasdal'a girerken daha 2,5 yaşında olan şimdi büyümüş olan kızımla, güzel bir geleceği onlara bırakabilmek için bu ülkeye tekrar dönmüş oldum" diye konuştu.

Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hep beraber, daha güzel yarınlar için inşallah ülkemiz için uğraşacağız. Kimseye kin gütmüyoruz ama arzu ettiğimi tek şey, hukuk ve yargı önünde bu kumpası, Türkiye Cumhuriyeti'nin hak etmediği rezillikleri yapanların da hakkını almasıdır. İster üniformalı olalım ister üniformasız olalım, hiçbir şey fark etmez. Geçmişte görevimiz için nasıl çalıştıysak aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bunun kararını ise daha sonra açıklayacağız."

Konuşmaların ardından eyleme katılan albaylar, tek tek isimleri okunarak alkışlar eşliğinde kendilerini destekleyen tutuklu asker ailelerini ve eyleme katılanları selamladı. Eylem olaysız şekilde sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davasında Serbest Kalan Albaylar Sessiz Çığlık Eylemi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement