Balyoz Davasındaki "İhlal" Kararı - Son Dakika
Yerel

Balyoz Davasındaki "İhlal" Kararı

Emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, Çanakkale E Tipi Kapalı Cenazevi'nden tahliye edildi.

19.06.2014 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Balyoz" planı davası sanıklarından emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi.

Tahliye öncesinde Tutkun'un yakınları ve arkadaşları, cezaevi önünde beklemeye başladı. Bu sırada Tutkun'un tahliye işlemlerinin tamamlandığı duyuruldu. Yaklaşık 500 kişilik grup, bekleyişleri sırasında Harbiye Marşı'nı söyledi.

Cezaevinden tahliye olan Tutkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 40 aylık süre içerisinde kendisinden ziyade ailesi, eşi ve sevenlerinin büyük sıkıntılar çektiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti toprakları için sıkıntı çekmenin hiç önemli olmadığını anlatan Tutkun, şöyle konuştu:

"Yeter ki bunun sonucunda iyi şeyler olsun. Cezaevine girmeden önce de söylediğim gibi Türk adaletine her hal ve şartta güvenmekten başka çaremiz yok. Başka adalet yok, birileri Amerika'dan gelip bizi yargılamayacaklar. Her kurumun içerisinde olduğu gibi maalesef bu kurumun içerisinde de bulunmaması gereken kişiler var. En son durakta nihayet adalet yerini buldu. İnşallah bu maçın ikinci devresi de kamuoyunun karşısında olur. Umarım o zaman roller değişecek. Biz bir yerlere varmak istiyorsak, bir şeyler yapmak istiyorsak, birilerinin sıkıntı çekmesi gerekiyorsa, o birileri de Mustafa Kemal Tutkun ise her hal ve şartta o sıkıntıyı çekmeye bugün de yarın da varım. Tekrar geri dönmeye razıyım. Yeter ki dışarıdaki insanlar kendilerini biraz olsun refah ve mutluluk içerisinde hissetsinler. Biz, bu sıkıntıları aşmamızın tek çaresi olarak Çanakkale ruhunun insanlarda yeniden canlanması ile bunun var olacağına, yükseleceğine inanıyoruz. Onun için bu toprakları bizlere miras bırakan aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Onlar var oldukları için biz de bugün burada varız."

Tutkun ve beraberindekiler, daha sonra araçlara binerek cezaevinden ayrıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balyoz Davasındaki 'İhlal' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement