Balyoz Davasındaki "İhlal" Kararı - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davasındaki "İhlal" Kararı

"Balyoz" planı davası sanıkları, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmeye başladı.

19.06.2014 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Balyoz" planı davası sanıklarından eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Sarıışık'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar, cezaevinden çıktı.

"Balyoz" planı davası sanıkları, Anayasa Mahkemesinin "ihlal" kararı üzerine Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda, Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmeye başladı. Tahliye edilen sanıklar, cezaevi çıkışında aileleri ve yakınları tarafından, Türk bayrağı ve alkışlarla karşılandı.

Cezaevinden çıkan emekli Oramiral Özden Örnek, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ve ne diyeceğini bilemediğini söyledi.

Örnek, "Hapiste 3,5 yılım geçti. Neden mutlu olmayayım. Kararın bozulmasının nedeni; bizim ilk günden beri söylediğimizin Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesidir. Mutlu olmamam için neden yok" diye konuştu.

Tahliye edilen emekli Tuğgeneral Faruk Oktay Memioğlu da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yargılandıkları davanın, cumhuriyetin tarihinin en yanlış davalarından olduğunu savundu. Memioğlu, 90 yıllık cumhuriyetin damla damla biriktirdiği yargının saygınlık kavramının bu davayla bitirildiğini ileri sürdü.

"Türkiye özgürleşinceye kadar özgürlüğe 'merhaba' demeyeceğim"

Cezaevinden çıkan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ise özgürlüğe "merhaba" demediğini, Türkiye özgürleşinceye kadar da bunu söyleyemeyeceğini ifade etti.

Bedeninin hapsedildiğini ancak beyni ve düşüncelerinin özgür olduğunu anlatan Yavuz, hapiste 3,5 yıl kalmasına rağmen dimdik ayakta olduğunu dile getirdi. Yavuz, "Toplumun yaşadığı acıları içselleştirme imkanını buldum burada" ifadesini kullandı.

Emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ da bugünleri gördüğünü için Allah'a şükrettiğini belirterek, çok mutlu olduğunu söyledi.

Karadağ, "Baştan sonra kumpas, sahtekarlık ve dolandırıcılık üzerine kurulmuş bir dava. A'dan Z'ye her şey kumpastı, hileydi. Yargıtay, bütün eksikliklere ve hilelere rağmen gitti onayladı Balyoz'u" dedi.

"Türk halkı gelecekte emniyette olmalıdır"

Emekli Hava Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu ise kendileri destekleyen Türk halkına teşekkür ederek, burada 3 yıl kalmalarının öneminin bulunmadığını, önemli olanın Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olması olduğunu bildirdi.

Cezaevinde bulunduğu sürece kendilerine yardımcı olan yöneticilere, sağlık ekibine ve herkese şükranlarını ileten Nogaylaroğlu, "Biz 3 veya 5 yıl evimizden uzakta çok kaldık. Burada kalmamız önemli değil. Türk halkı gelecekte emniyette olmalıdır. Bunun sonucunda bir ders alıp geleceğimizi çok daha iyi kurmalıyız. Kararın alınmasındaki herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Emekli Korgeneral Ayhan Taş ile emekli askerler Mustafa İlhan, Hasan Fehmi Canan, Mücahit Şişlioğlu, İhsan Balabanlı, Yurdaer Olcan, Mustafa Korkut Özaslan, Bülent Tunçay, Kadir Sağdıç da tahliye edildi.

Cezaevinden çıkan sanıklar, aileleriyle buradan ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz Davasındaki 'İhlal' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement