Balyoz Planı Davası Sanıklarına Tahliye - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı Davası Sanıklarına Tahliye

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz Planı Davası'nın sanıkları hakkındaki infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesine karar verdi.

19.06.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz Planı Davası'nın sanıkları hakkındaki infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, Balyoz Planı Davası'nda 230 başvurucu hakkında emekli Orgeneraller Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmesi taleplerinin reddi nedeniyle tanık dinletme hakkına ve dijital delillerin değerlendirilmesine ilişkin şikayetlerin giderilmediğine dair iddiaların kabul edilebilir olduğuna karar vererek, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetti. Kararın UYAP üzerinden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesinin ardından mahkemenin savcısı yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması yönünde görüş bildirdi. Savcının mütalaasını değerlendiren Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz Planı Davası sanıkları hakkında infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesine karar verdi.

-YARILAMANIN YENİLENMESİNE-

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, mahkemenin haklarında yakalama kararı verdiği hükümlüler Aşkın Öztürk, Mehmet Cem Çağlar, Ramazan Kamuran Göksel, Osman Başıbüyük, Osman Fevzi Güneş ve Emin Hakan Özbek hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına karar verildi. Bir kısım hükümlüler hakkında infaz aşamasında Cumhuriyet Savcılığınca yakalama kararı çıkarıldığının anımsatıldığı kararda, ceza infaz kurumunda olan ve cezalarının infazına başlanılan hükümlülerin de tahliyesine karar verildiği belirtildi. Tutuklu sanıkların başka suçtan tutuklu veya hükümlü bulunmadıkları takdirde derhal serbest bırakılmaları için yazı yazılmasına karar veren mahkeme, Anayasa Mahkemesince verilen ihlal kararın içeriğini de dikkate alarak, yargılamanın yenilenmesi için yargılamanın duruşma açılarak yapılmasına hükmetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı Davası Sanıklarına Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement