"Balyoz Planı" Davasında Onama İstemi - Son Dakika
Güncel

"Balyoz Planı" Davasında Onama İstemi

"Balyoz Planı" Davasında Onama İstemi

Hadımköy Cezaevi’nde tutuklu bulunan aralarında Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da bulunduğu 57 sanık, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 256 sanık hakkındaki kararın onanması yönündeki tebliğnamesine tepki gösterdi

21.06.2013 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hadımköy Cezaevi'nde tutuklu bulunan askerler, "Balyoz Planı" davasına ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 256 sanık hakkındaki kararın onanması yönündeki tebliğnamesine tepki gösterdi.

Hadımköy Askeri Ceza ve Tutukevi'nde tutuklu bulunan Orgeneral Bilgin Balanlı, Kormiral Can Erenoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Koramiral Deniz Cora'nın da aralarında bulunduğu 57 muvazzaf asker, avukatları aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, TSK'ya karşı komplo kurulduğunu öne süren askerler, bunu ortaya çıkardıklarını, ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tebliğnamesinde bu komplonun farkına varılmadığının görüldüğünü savundu.

Tebliğnamenin somut delillerle ortaya koyulan hukuksuzlukların hiçbirine cevap vermeye yeterli olmadığı kaydedilen açıklamada, "Tebliğname Yargıtay'ın nihai kararı olmamakla birlikte hukuksuzluğun devam etmesi nedeniyle adalete giden bir köprü daha yıkılmıştır. Bu durum cumhuriyetimiz ve geleceği açısından da endişe verici bir gelişme olmuştur" denildi.

Açıklamada,  askerler, kendilerine haksızlık ve hukuksuzluk yapıldığını, zulüm edildiğini ileri sürerek, masum olduklarını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement