Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılama - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılama

Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılama

Bazı sanıkların avukatı Ülgen: "Mahkemenin ara kararı, Balyoz davasının bütün yönlerini ortaya koyacak bir sonuca doğru götürüyor"

05.11.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasının bazı sanıklarının avukatı Celal Ülgen, "Mahkemenin ara kararı, Balyoz davasının bütün yönlerini ortaya koyacak bir sonuca doğru götürüyor" dedi.

Ülgen, duruşmanın ardından adliye bahçesinde gazetecilere mahkemenin kararını değerlendirdi.

Kendisinin de yargıç olması durumunda böyle bir karar vereceğini ifade eden Ülgen, "Çünkü olayın bütününü kavramak, dijital verileri ve sorununu kavramak, sanık taleplerinin tümünü kavramak ve kapsamak ancak bu kadar olabilirdi. Mahkemenin ara kararı, Balyoz davasının bütün yönlerini ortaya koyacak bir sonuca doğru götürüyor. Bu incelemelerden sonra bir gerçek daha ortaya çıkacak ki belli bir dönem dijital verilerdeki sakatlık, kasıtlı olarak görmezden gelinmiş. Kasıtlı olarak yanlış raporlar verilmiş ve bunların hepsi tek bir merkezden yönetilmiş. İşte bu çıkacak ortaya. Bunun sonucunda bu olayı yargıç olmasına rağmen görmesi gerekirken görmeyen mahkeme yargıçları, mahkeme başkanları, Yargıtay başkanı ve üyeleri nasıl görmemiş, nasıl bu gerçeği yansıtmamış bunlar da ortaya çıkacak" diye konuştu.

"Savunma olarak ilk kez değer gördük"

Yargılama sırasında kendilerini ilk kez savunma olarak değer görmüş hissettiklerini anlatan Ülgen, avukatları duruşma salonu dışına atmaya çalışan anlayışın yerine, savunmaya saygılı, otoriter ve disiplinli bir mahkeme ile karşılaştıklarını belirtti.

Ülgen, mahkemenin "İşi bitiren, işi sonlandıran, kumpası çözen, kumpası ortaya koyan bir karar" aldığını savundu.

Bilirkişi heyetindeki isimlerin henüz belli olmadığını ifade eden Ülgen, mahkemenin itiraz olması halinde, kuşkuya mahal vermemek için çok objektif bir bilirkişi seçimi yapacağını düşündüğünü dile getirdi.

Bilirkişi raporunun duruşmanın ertelendiği tarihe kadar çıkmasını umduklarını kaydeden Ülgen, "Mahkemede 30'a yakın rapor sayıldı. Özellikle bizim aldığımız raporlar, ismen geçti. Yeni bilirkişi, bunların doğru olup olmadığını da inceleyecek. Eğer bu raporlar doğruysa 10. Ağır Ceza Mahkemesi neden bu doğruları görmedi? O sorular da ortaya çıkacak. 10 gün sonra bilirkişiler gelip dosyayı ve dijital verileri teslim alacak ve incelemeye başlayacak. 3 Şubat'a kadar yetişmesini, canıgönülden istiyorum ama bana göre biraz zor gibi görünüyor. Çok yoğun bir iş yükü var" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı' Davasında Yeniden Yargılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement