Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılama - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılama

Anayasa Mahkemesi'nin "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında, mahkeme heyeti, tüm sanıklara son sözünü sordu.

31.03.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında, mahkeme heyeti, tüm sanıklara son sözünü sordu.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda yapılan duruşmada, verilen aranın ardından sanıkların esas hakkındaki savunmaları ile cumhuriyet savcısının mütalaasına ilişkin beyanları soruldu.

Söz verilen sanıklardan emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, mütalaaya katıldığını belirterek, beraatini istedi.

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan da mütalaaya katıldığını söyleyerek, suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan da "Sayın savcının mütalaasına katılıyorum" dedi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek de mütalaaya katıldıklarını aktararak, beraatlerini talep etti.

Sanık Albay Hasan Özyurt ise "Yine vatan sağolsun diyorum. Bunu bize yapanlar, cezalandırılsın istiyorum" ifadelerini kullandı.

Emekli Koramiral Abdullah Can Erenoğlu da "Suç duyurusunda bulunulurken 'Türkiye'nin milli güvenliğini tehlikeye sokmak' şeklinde suç duyurusunda bulunulmasını istiyorum. Duyarsız kalanların da bu suç duyurusu içerisinde yer almalarını istiyorum" diye konuştu.

Söz verilen diğer sanıklar da mütalaaya katıldıklarını dile getirerek, beraatlerini istedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Özlem Karaçam, daha sonra tüm sanıklara son sözlerini sordu. Tek tek söz verilen sanıklar, bir diyeceklerinin olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı' Davasında Yeniden Yargılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı
    10:18 Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kazada, İzmir Bulvarı üzerinde seyir halinde olan bir otomobil, arkadan çarptığı diğer otomobilde bulunan B.G. ve B.T.'yi yaraladı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla trafik normale döndü. Soruşturma devam ediyor.

  • İsrail Dışişleri Bakanı, İran'a karşı yaptırım talep etti
    10:18 İsrail Dışişleri Bakanı, İran'a karşı yaptırım talep etti

    İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 32 ülkeye mektup göndererek İran'ın füze planına yaptırım uygulanmasını ve Devrim Muhafızlarının terör örgütü ilan edilmesini talep etti. ABD Savunma Bakanı da İsrail'in savunmasına destek vurgusu yaptı.

  • Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı
    10:17 Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir sürücü, otomobilini geri viteste unutarak başka bir araca çarptı. Kazada herhangi bir yaralanma olmazken, güvenlik kamerası anları kaydetti.

  • Leylekler, Kale ilçesini mekan tuttu
    10:16 Leylekler, Kale ilçesini mekan tuttu

    Malatya'nın Kale İlçesinin Fırat Nehri sahili, her yıl olduğu gibi bu yıl da doğanın güzelliklerini misafirlerine sunuyor. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen leylekler, Mart ile Nisan ayında Malatya'nı Kale ilçesine gelerek burada elektrik direklerinin tepelerine yuvalarını yapıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok leylek, yuvalarında ve sahil şeridindeki arazilerde görülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte leylekler bu yıl erkenden Kale ilçesine gelip yuvalarına yerleşti. Şuanda birçok leylek yumurtalarken yakın süreçte yavrularının da dünyaya gelmesi ile baraj sahili şeridinde leylek popülasyonu da artmış olacak. Çocukların büyük ilgi gösterdiği leylekler, başta solucan olmak birçok hayvan türü ile karnını duyuruyor. Doğası gereği yavrularına yiyecek taşıyan leylekler ilçe halkının sevgisini kazandı. Vatandaşlar, leyleklerin rahatsız edilmemesi için büyük çaba sarf ederken, leylekler için yiyecek ve su bırakmaya başladı. İstanbul'da yaşayan ancak leyleklerin gelmesi ile birlikte ilçeye gelen Özer Öztop, leyleklerin erken gelişinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ilçede yaşayan leyleklerin sayısının her yıl değişkenlik gösterdiğini söyledi. İlçede özel bir restoran işleten Öztop, 15 yıldır leyleklerin bölgede çoğaldığını dile getirdi. Şuanda 25'ten fazla yuvanın olduğunu söyleyen Öztop, 'Leylekler her yıl Mart ayı başlarında gelir sonra da Ağustos ayında geri göç ederler. Buradan Nil nehri boyuna gittiğini düşünüyoruz' dedi. Leyleklerin her yıl Kale ilçesinde baraj sahiline gelmesinin bölge halkını da mutlu ettiğini ifade eden Öztop, 'Bu bölge de tarım potansiyeli oldukça fazla. Onlarda doğanın bir parçası. İnsanlarda kötü davranmıyor. Burada baraja akan dereler, kurbağa, canlı hayvan fazla. Tarım alanları da bozulmadığı için beslenmeye uygun bir ortam. Geçen yıl bir direkteki yuvada 4 yavru olmuştu. Bizlerde leylekleri ürkütmemek adına büyük çaba sarf ediyoruz' diye konuştu.

  • Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı
    10:15 Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı

    Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otomobilin sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu iyi.


Advertisement