Balyoz Sanığı Çetin: Kendi Ülkemizde Esir Düştük - Son Dakika
Güncel

Balyoz Sanığı Çetin: Kendi Ülkemizde Esir Düştük

Balyoz Davası'nın öğleden sonraki oturumunda 8 sayfalık savunmasını okuyan Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı Tümamiral Ali Semih Çetin. "Kendi ülkemizde esir düştük.

18.08.2011 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Davası'nın öğleden sonraki oturumunda 8 sayfalık savunmasını okuyan Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı Tümamiral Ali Semih Çetin: "Kendi ülkemizde esir düştük. Bir asker için en büyük onur şehit olmaktır. En büyük utanç ise esir düşmektir" dedi. Tümamiral Ali Semih Çetin, iddianamenin maddi delilden yoksun olduğunu savundu.

"Hakkımdaki tüm suçlamaları reddediyorum" diyen Çetin, "İddianamede 35 kişilik "Yurtdışı müzahir subay/astsubay listesini hazırladığım ve Deniz Kuvvetleri Karargahındaki bir bilgisayarda son olarak kaydettiğim öne sürülmektedir. Ancak ben bu belgeyi hazırlamış olamam. Neden mi? Belgenin kaydedildiği 15 Şubat 2003'te senelik izindeydim. Yani karargah dışındaydım" dedi.

15 yıl önce yaşanan Kardak krizinde de görev yaptığını anlatan Çetin, "Görev yaparken, çok yakınımıza sokulan Yunan gemilerindeki subayların gözlerinde gördüğüm nefreti hiç unutmamıştım. Ama bu olaydan yıllar sonra soğuk bir Şubat gecesi, Beşiktaş Adliyesi'ndeki gözlerde, bundan çok daha fazla nefret göreceğimi, doğrusu hiç aklıma getirmemiştim" diye konuştu.

"KENDİ ÜLKEMİZDE ESİR DÜŞTÜK"

Sefil komployla Ordu ve donanmanın tasfiye edilmek istendiğini savunan Çetin savunmasını şöyle sürdürdü:

"Kendi ordusuna ve donanmasına komplo kuracak kadar alçalmış bir çetenin yarattığı bir ihanet sürecinden geçiyoruz. Kendi ülkemizde esir düştük. Bir asker için en büyük onur şehit olmak, en büyük utanç ise esir düşmektir. Ama bu esaret, şimdi olduğu gibi canımdan çok sevdiğim ülkemin Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz'deki, özellikle de Kıbrıs'taki ulusal çıkarlarını koruduğum için beni tasfiye etmek isteyenler ile onların içerideki işbirlikçileri tarafından hedef alınmanın bir sonucuysa, ben bundan ancak onur duyarım. Hastal'da geçirdiğim günler benim için asla bir mağduriyet değil, gelecek kuşaklara bırakacağım şeref madalyasıdır. "

SAVCI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMASINI İSTEDİ

Savcı Kırbaş, sanık Çetin'e "Levent Bektaş'a ait flash bellekte sizin de isminizin geçtiği bazı word belgeleri bulunuyor. Bu konuda söyleyecekleriniz var mı?" diye sordu. Sanık Çetin'in avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, "Madem bu soruları soracaktınız da neden savcılık aşamasında sormadınız?" dedi. Savcı Savaş Kırbaş'ın sorusuna sinirlenen avukat Şule Nazlıoğlu Erol, savcının taraflı davrandığını belirterek, "Orduya düşman gibi davranıyorsunuz? " dedi. Savcı Kırbaş da, avukat Erol'un kendisine hakaret ettiğini belirterek mahkemenin suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

İfade veren diğer tutuklu sanıklar Emekli Tuğamiral Mustafa Aydın Gürül, Tuğamiral Turgay Erdağ, Tuğamiral Ayhan Gedik ve Emekli Tümamiral Özer Karabulut da suçsuz olduklarını savunarak tahliyelerini istedi. Duruşma yarın saat 09. 00'a ertelendi. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Sanığı Çetin: Kendi Ülkemizde Esir Düştük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement