Balyoz Sanığı Karaoğlan: 3 Çocuğumun Üzerine Yemin Ederim Ki Suçsuzum - Son Dakika
Güncel

Balyoz Sanığı Karaoğlan: 3 Çocuğumun Üzerine Yemin Ederim Ki Suçsuzum

Balyoz Davası'nda mütalaaya karşı savunmasını yapan tutuksuz sanık astsubay İsmail Karaoğlan, ""TSK'da 22 yıl görev yaptım.

23.08.2012 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Davası'nda mütalaaya karşı savunmasını yapan tutuksuz sanık astsubay İsmail Karaoğlan, "" TSK'da 22 yıl görev yaptım. Kanundışı faaliyetim olmadı. Benim 3 çocuğum var, onların üzerine yemin ederim ki ben suçsuzum. Beraatimi talep ederim" dedi.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 100. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 202 tutuklu sanık katıldı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Ergin Saygun ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 48 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı. 2 tutuksuz sanığın hazır olduğu davaya İkinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise katılmadı.

AVUKATLAR YİNE DURUŞMAYA KATILMADI

Dosyada bulunan deliller değerlendirilmeden, bazı tanıklar dinlenmeden Cumhuriyet Savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan'ın 920 sayfalık mütalaayı mahkemeye sunduğunu belirten sanık avukatları protesto ederek duruşmaya yine katılmadı.

"3 ÇOCUĞUMUN ÜZERİNE YEMİN EDERİM Kİ SUÇSUZUM"

Görevli bulunduğu Elazığ'dan geldiğini söyleyen tutuksuz sanık astsubay İsmail Karaoğlan, terör olayları nedeniyle duruşmaya gelip gitmenin zor olduğunu belirterek savunma yapmak için ilk kendisine söz verilmesini istedi. Mahkeme Başkanı Ömer Diken de "Tabii buyrun mütalaaya karşı savunmanızı yapabilirsiniz" dedi. Karaoğlan TSK'da 22 yıl görev yaptığını belirterek, "Görev yaptığım sürede kanundışı faaliyetim olmadı. 2001-2005 yılları arasında Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yaptım. İsmim bilgim dışında listelere yazılmış. Suçlamaları kabul etmiyorum. İsmimi bu listere yazanlardan şikayetçiyim. Benim 3 çocuğum var, onların üzerine yemin ederim ki ben suçsuzum. Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na ifade çağrıldığımda suçlamalardan haberim oldu" diye konuştu. Tutuksuz sanık Karaoğlan "Suçsuzum, beraatimi talep ederim" diyerek savunmasını tamamladı.

"AVUKATINIZ İSTİFA ETTİ, AVUKAT TUTACAK MISINIZ?"

Mahkeme Başkanı Ömer Diken tutuklu sanıklardan Ali Deniz Kutluk'a "Avukatınız istifa etti, avukat tutacak mısınız?" diye sordu. Tutuksuz sanık Kutluk ise, avukatının 26 Mart'tan beri yaptığı taleplerinin kabul edilmemesi nedeniyle istifa ettiğini belirterek, "Savunmamı yaptım bu aşamdan sonra avukata ihtiyacım yok" dedi. Mahkeme Başkanı Ömer Diken de, "Size İstanbul Barosu'ndan avukat atayacağız" ifadelerini kullandı.

ÇETİN DOĞAN SAVUNMA YAPIYOR

Daha sonra Mahkeme Başkanı Ömer Diken, Çetin Doğan'ın bayramdan önce başladığı savunmasının yarım kaldığını hatırlatarak, Çetin Doğan'ın kaldığı yerden savunmasına devam etmesini istedi. Diken, "Daha önce yarım günden fazla savunma yapmıştınız bugün öğlene kadar size savunma hakkı tanıyorum. Savunmanızı saat 12.00'de bitirmemeniz halinde keseceğim" diyerek uyardı. Duruşma emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın savunmasını yapması ile devam ediyor.

MHP'Lİ VEKİLDE DURUŞMAYI İZLİYOR

Öte yandan duruşmaya izleyici olarak katılan MHP Milletvekilleri Ruhsar Demirel de duruşma başlamadan önce MHP milletvekili olan tutuklu sanık Engin Alan ile sohbet etti. MHP Milletvekili Ruhsar Demirel, sanık avukatlar için ayrılan bölümde duruşmayı izliyor. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Sanığı Karaoğlan: 3 Çocuğumun Üzerine Yemin Ederim Ki Suçsuzum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement