Balyoz Sanıkları: Tbmm, Balyoz'u Araştırsın - Son Dakika
Güncel

Balyoz Sanıkları: Tbmm, Balyoz'u Araştırsın

Balyoz davasında yargılanan 80 sanık, 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 darbe ve darbelere teşebbüsü araştıran komisyona başvurarak, "Balyoz darbe planı iddalarını da araştırın" dedi.

15.05.2012 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz davasında yargılanan 80 sanık, 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 darbe ve darbelere teşebbüsü araştıran komisyona başvurarak, "Balyoz darbe planı iddalarını da araştırın" dedi.

TBMM'YE DİLEKÇE GÖNDERİLDİ-

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının sanıklarından Koramiral Kadir Sağdıç, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tuğamiral Fatih Ilgar ve Albay Ahmet Zeki Üçok'un avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 4 sayfalık dilekçe gönderdi. Balyoz tutuklusu 80 sanığın imzasının da olduğu dilekçenin TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na sunulması istendi.

Dilekçede, Gazeteci Mehmet Baransu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilen 11, 16 ve 17 No'lu CD'ler ile Gölcük'te el konulan 5 No'lu hard disk ve Eskişehir'de el konulan Flash Disk'te kayıtlı dokümanlarla ilgili olarak sanıkların yargılandığı hatırlatıldı. Meclis bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 darbe ve darbelere teşebbüsün araştırıldığı ifade edilen dilekçede, "Kamuoyunda bilinen adıyla Balyoz Darbe Planı davasında da 250 tanesi tutuklu 364 kişi hakkında dava devam etmektedir. Yargılama konusu fiillerin de komisyon tarafından araştırılmasını talep etmekteyiz" denildi.

YEMİNLİ İFADE VEREBİLİRİZ

Dilekçede ayrıca 80 kişi, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu tarafından haklarındaki iddiaların araştırılmasını ve komisyon huzurunda yeminli ifade vermek de dahil olmak üzere maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için Komisyon faaliyetlerine her türlü desteği vermeyi de taahhüt etti.

"HASDAL'DA İFADEMİZİ ALIN

Dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürdürülmekte olan bu davanın sanıkları olarak ekte isim ve imzaları bulunan bizler, Komisyonunuzca yakın tarihimizin en trajik darbeye teşebbüs iddiasının da araştırmalarınızın arasına alınmasını talep ediyoruz. Komisyonunuzca, sözde 'Balyoz Darbe Planı' ile darbeye teşebbüs eylemi iddiası araştırmalarınız içerisine dahil edilmeye karar verildiği takdirde, masumiyetimizin ve gerçeklerin tüm çıplaklığı ile ortaya çıkması için Komisyonunuzda ifade vermek üzere çağırılmayı talep ediyoruz. Huzurunuzda ifade vermemiz hukuken mümkün olmadığı takdirde, tutuklu bulunduğumuz Hasdal 3. Kolordu Komutanlığı Askeri Ceza ve Tutukevi'nde hazır olacak Komisyonunuz huzurunda yeminli olarak veya Komisyonunuzca belirlenecek usuller dahilinde ifade vereceğimizi taahhüt ediyoruz"

Aynı dilekçe bilgi amaçlı olarak CHP Genel Başkanlığı'na, MHP Genel Başkanlığı'na ve AK Parti Genel Başkanlığı'na da gönderildi. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Sanıkları: Tbmm, Balyoz'u Araştırsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement