Balyoz Sanıklarından Yargıtay Başsavcısı'nın Tebliğnamesine Tepki. - Son Dakika
Güncel

Balyoz Sanıklarından Yargıtay Başsavcısı'nın Tebliğnamesine Tepki.

Balyoz Sanıklarından Yargıtay Başsavcısı\'nın Tebliğnamesine Tepki.

Balyoz Davası'ndan tutuklu bulunan general ve amirallerin de aralarında bulunduğu 57 tutuklu muvazzaf asker, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın tebliğnamesinde 256 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarının onanmasını talep etmesine "Adalete"...

21.06.2013 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Davası'ndan tutuklu bulunan general ve amirallerin de aralarında bulunduğu 57 tutuklu muvazzaf asker, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın tebliğnamesinde 256 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarının onanmasını talep etmesine "Adalete giden yolda bir köprü daha yıkıldı" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Hadımköy Askeri Cezaevi'nde Balyoz Davası'ndan tutuklu bulunan sanıklar Hava Orgeneral Bilgin Balanlı, Kormiral Can Erenoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Koramiral Deniz Cora, Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tuğamiral Levent Görgeç, Tuğgeneral Kubilay Baloğlu, Tuğamiral Şafak Yürekli, Hakim Albay Onur Uluocak, Tuğamiral Ali Sadi Ünsal'ın da aralarında bulunduğu 57 muvazzaf asker, avukatları aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın Balyoz Davası'nda 256 sanık hakkında 20 yıl ile 16 yıl arasında değişen mahkumiyet kararlarının onanmasını talep etmesine karşı yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

"Adalete giden yolda bir köprü daha yıkıldı. Asrın İftirası, Balyoz Davası yargılama sürecinin en başında, karanlık güçlerin Cumhuriyet düşmanlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı kurduğu hain komplo tarafımızdan açıkça ortaya konmuştur. Buna ramen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı 17 Haziran 2013 tarihli tebliğname ile de bu komplonun farkına varılmadığı görülmektedir.

HUKUKUN KATLEDİLDİĞİ DAVA

Kesinlikle siyasi olan ve hukukun katledildiği bu dava tebliğname ile hukuki bir zemine oturtulmaya çalışılmışsa da, bu nafile çaba somut delillerle ortaya koyduğumuz hukuksuzlukların hiçbirine cevap vermeye yeterli olmamıştır. Böylece hukuk tarihine asla silinemeyecek kara bir leke daha sürülmüştür. Çünkü özünde hukuksuzluk ve haksızlık olan hiçbir şey meşru zemine oturtulamaz. Tebliğname Yargıtay'ın nihai kararı olmamakla birlikte, hukuksuzluğun devam etmesi nedeniyle adalete giden bir köprü daha yıkılmıştır. Bu durum Cumhuriyetimiz ve geleceği açısından da endişe verici bir gelişme olmuştur.

DÜNYA TARİHİNDE ÖRNEĞİ GÖRÜLMEMİŞ KİN VE NEFRET

Dünya tarihinde örneği görülmemiş kin ve nefrete dayalı iftiralarla özgürlükleri ve gelecekleri çalınan, devletin birliği ve ülke bütünlüğü için canı pahasına görev yapan bizlere uygulanan haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik ve zulüm devam ettirilmektedir. Ne zulüm yapılırsa yapılsın ve hangi komplo kurulursa kurulsun bizlerin masum olduğu gerçeği asla değişmeyecektir. Aziz Türk Milleti biz değişmez Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz ve tüm dünyanın da bildiği gibi onun askerleri eğilip bükülmezler ve asla boyun eğmezler."

(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Sanıklarından Yargıtay Başsavcısı'nın Tebliğnamesine Tepki. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement