Bambaşka Bir Chromecast! - Son Dakika
Teknoloji

Bambaşka Bir Chromecast!

Google, Chromecast kullanıcılarının hayalini kurduğu tüm özellikleri, sonunda gerçeğe dönüştürdü!

26.06.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google'ın TV'nize akış yetenekleri kazandıran başarılı çubuğu Chromecast'i yönetebilmek için artık telefonunuzun onunla aynı ağa bağlı olması gerekmeyecek.

Chromecast ürün yönetimi direktörü Rishi Chandra, Google I/O'da sahnede yaptığı tanıtımda önce Android'li cihazların medyaları Chromecast'e nasıl akış yapabileceğini gösterdi. Chromecast'e kazandırılan yeni eşleştirme yöntemi ise aynı Wi-Fi ağında olmanıza gerek kalmadan, ekranda çıkan kodu cihazınıza girerek Chromecast'e bağlanmanıza izin veriyor. Bu yeni eşleştirme yöntemi, telefonunuz internete mobil veri üzerinden bağlı olsa bile çalışıyor. Yeni işlev, önümüzdeki aylarda Android ve Chromecast'e sunulacak.

Mirroring ilk başta sayılı cihaza gelecek

Mirroring desteği

Chromecast'e gelen daha hoş bir özellik ise, Android'li cihazınızın ekranını büyük ekrana yansıtabilecek olmanız. Mirroring sayesinde sadece medyaları değil, tüm Android deneyimini TV'nizde yaşamanız mümkün olacak. Chandra, sahnede iki mirroring özelliği olan Google Earth ve kamera uygulamasını konuklara gösterdi...

Mirroring'i destekleyecek cihazlar arasında Samsung, HTC, Nexus ve LG'nin telefonları bulunuyor. Google, işlevi yakın zamanda beta olarak birkaç cebe sunacak.

Dev bir fotoğraf çerçevesi

Chromecast, televizyonlarını dev bir fotoğraf çerçevesine dönüştürmeyi hayal edenlerin de dileklerini gerçekleştirecek. Chandra'nın tanıttığı Backdrop, kullanıcıların TV'lerinde bir duvar kağıdı kullanmasına izin verecek.

Müzik veya video çalmadığınız sırada devreye giren Backdrop, dilendiğinde Google+ hesabınızdaki fotoğrafları gösterebilecek. Yeni işlev, içerisindeki filtre seçenekleri sayesinde dünya üzerindeki çeşitli bölgelerden fotoğraflar da gösterebilecek. veya kullanıcı, sanat, yaşam stili, hava durumu ve haberler gibi alanlar arasından seçim yapabilecek.

Backdrop'ta gördüğünüz içeriğin detaylarını öğrenmek istediğinizde, bunun için Chromecast uygulamasının içindeki sesli arama işlevini kullanabileceksiniz.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Bambaşka Bir Chromecast! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement