Bamya Üreticilerinden Düşük Fiyat Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Bamya Üreticilerinden Düşük Fiyat Tepkisi

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bamya üreticileri fiyatların düşük olmasından şikayetçi.Bamya üreticisi Ahmet Maraş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dedeköy, Güdüşlü ve Yeniköy mahallelerinde yaklaşık bin dönüm arazide bamya ekildiğini söyledi.

20.06.2018 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bamya üreticileri fiyatların düşük olmasından şikayetçi.

Bamya üreticisi Ahmet Maraş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dedeköy, Güdüşlü ve Yeniköy mahallelerinde yaklaşık bin dönüm arazide bamya ekildiğini söyledi.

5 aylık sürede 3 bin ton bamya ürettiklerini belirten Ahmet Maraş, "Bir yevmiyeci günlük 40 kilogram bamya topluyor. Yevmiyesi ise 80 lira. Bamyayı 2 liraya sattığımızda anca yevmiyeci parasını ödeyebiliyoruz. Bamya sıcak havayı seviyor. Hava şartlarının da kötü olmasından dolayı verim düşüklüğü de yaşanıyor. Fabrikaların bir an önce alım yapmasını istiyoruz." dedi.

Üretici Mehmet Memiş de geçen yıla göre bamyada hasatın geç yapıldığına dikkat çekerek, "Fiyatların da düşük olması üreticiyi perişan etti. Fabrikalar alım yapmıyor. Şu andaki fiyatla sadece yevmiyeci parasını ödeyebiliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bamya Üreticilerinden Düşük Fiyat Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement