Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Açıklaması

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Açıklaması

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, büyükşehirle birlikte mücavir alanlarının arttığını, ancak gelirlerinin azaldığını söyledi.

22.04.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, büyükşehirle birlikte mücavir alanlarının arttığını, ancak gelirlerinin azaldığını söyledi.

Bandırma Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (BANSİAD) olağan toplantısı Oda Restoran'da yapıldı. Toplantıya katılan Belediye Başkanı Dursun Mirza, BŞB statüsüne geçen Balıkesir ilinde Bandırma'nın kazandıkları ve kaybettikleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Mirza, geçtiğimiz günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Genel Sekreter Ali Osman Sali ile görüştüğünü, bu görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. Mirza, "Yapılan yerel seçimler ile birlikte BŞB statüsüne geçtik. Bunun sonucu olarak 6 bin 500 hektar olan mücavir alanımız 63 bin 500 hektara yükseldi. Seçimler öncesinde belediyenin hazineye olan borçları BŞB'ye devrolacak deniyordu. Öyle de oldu. Bandırma Belediyesi'nin hazineye olan borcu sıfırlandı. Ancak hep savunulan, belediyenin gelirlerinin artacağıydı. Bu olmadı. Bandırma Belediyesi'ne hazineden gelen gelir yüzde 40 oranında düştü. Bu yüzde 40'ın yüzde 30'u BŞB'ye, yüzde 10'u ise BŞB kapsamında su ve kanal hizmetlerine gidecek. Yani, söylediği gibi gelirler artmadı, düştü" dedi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, yerel seçimlerde ilçe halkının teveccühünü kendilerinden yana kullanmasının kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu, ancak bunun sonucunda omuzlarına binen yükün arttığını belirterek, "Bizler bunu zaten biliyorduk. Ama artık seçim dönemi geride kaldı. Zaman, iktidar ve muhalefeti ile parti rozetlerini bir kenara bırakarak çalışma zamanıdır. Bizler BŞB'de her şeye muhalefet et anlayışı sergilemeyeceğiz. Her görüşe saygı duyarak, araştırarak, tartışarak çözüme ulaşacağız. Ayda bir yapılan meclis toplantısı gibi her kesimin katılımı ile toplantılar yapıp sonuca ulaşacağız. Bandırma'nın en büyük meselesi, bir araya gelememek, birlik olamamak. Eğer öyle olabilseydik bugün Bandırma il olurdu. Yatırım alamıyoruz demezdik. Artık zaman birlik olma zamanıdır. Sanayicisi ile siyasi partileri ile birlikte hareket edebilmeliyiz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement