Bandırma'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu - Son Dakika
Güncel

Bandırma'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenle kutlandı.

17.09.2018 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, törende yaptığı konuşmada, aradan geçen 96 yıla rağmen o kara günlerden kurtulup özgürlüğüne kavuşan Bandırmalıların yaşadığı sevinci ve gururu bugün kendilerinin de hissettiğini söyledi.

Bandırmalıların, Bandırma Vapuru ile Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcına imza attığını ve son kurşunlarla bu onurlu savaşın zaferle sonlanmasına tanıklık ettiğini vurgulayan Mirza, "17 Eylül kurtuluş bayramımız kutlu olsun."dedi.

Daha sonra Son Kurşun Anıtı'nda tören düzenlendi.

Bandırma'da kurtuluş mücadelesinde şehit olan dedesi için Kocaeli'den akrabalarıyla ilçeye gelen ve törene katılan Rıza Demir (65) Son Kurşun Anıtı'nda dedesinin mezarı başında dua etti.

Törende duygularını anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Savunma Bakanlığından yıllar sonra izini bulduğum dedemin şehit olduğu topraklardayım. Son Kurşun Anıtı üzerinde şehit olmuş, orada ismi yazan Rıza oğlu Ömer'in torunuyum. Onu ziyarete geldim. Sevgili dedelerimiz, Kurtuluş Savaşı'nın bütün kahramanları ve Mustafa Kemal Atatürk, vatanımızı işgal eden, vatanımıza canımıza, namusumuza, mukadderatımıza saldıran, emperyalistleri ve onların maşalarını, hangi şartlarda topraklarımızdan attığınızı unutmadık. Unutmayacağız. Canınızı vererek geri aldığınız özgürlüğümüzü ve bize emanet ettiğiniz cennet vatanımızı, sonsuza kadar koruyacağız."

Törene, AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bandırma'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement