Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Başkanı Ahmet Gözaltına Alındı- Tüm Bangladeş Ayağa Kalktı - Son Dakika
3. Sayfa

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Başkanı Ahmet Gözaltına Alındı- Tüm Bangladeş Ayağa Kalktı

- Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Başkanı Ahmet gözaltına alındı Tüm Bangladeş ayağa kalktıDAKKA - Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisinin Genel Başkanı Mevlana Mokbul Ahmet, Genel Sekreteri Dr. Shafikur Rahman ve tüm merkez liderleri gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.

10.10.2017 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Başkanı Ahmet gözaltına alındı

Tüm Bangladeş ayağa kalktı

DAKKA - Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisinin Genel Başkanı Mevlana Mokbul Ahmet, Genel Sekreteri Dr. Shafikur Rahman ve tüm merkez liderleri gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.

Başkent Dakka'da, 2019 genel seçimine ilişkin düzenlenen toplantı sırasında Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisinin Genel Başkanı Makbul Ahmet, Genel Sekreteri Dr. Shafikur Rahman ve Genel Başkan Yardımcısı Golam Parwar'ın da aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Dakka Metropolitan Polisi Dedektiflik Şubesi Komiser Yardımcısı Nazmul Alam, Cemaat liderlerinin göz altına alındığını ve Dakka Asayiş Genel Merkezine getirildiğini belirtti.

Tüm Bangladeş ayağa kalktı

Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerini gerekçe göstermeden sadece muhalif partisi ve İslam liderleri olmasından dolayı gözaltına alındıkları belirtildi. Mokbul Ahmet'in 2019 genel seçimlerine aday olmasını engellemek amacıyla gözaltına alındığı düşünülüyor. Cemaat liderlerinin göz altına alındığı duyulunca Bangladeş Cemmat-i İslami, Bangladeş İslami Çatro Şibir Öğrenci Hareketi mensupları ve bir çok sivil toplum kuruluşları ile Bangladeş halkı protesto için sokağa döküldü.

Cemaati İslami partisinin öğrenci kolu olan İslami Çatro Şibir Genel Başkanı Yasir Arafat tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Arafat açıklamada şunları söyledi:

"Bugün İslam düşmanı ve muhalif partileri her zaman ezen Hasina hükumeti belli her hangi bir gerekçe göstermeden Cemaati İslami liderlerini göz altına aldı. 2009 yılında da eski Cemaat Emir Mevlana Motiur Rahman Nizami de dahil olmak üzere idam edilen tüm liderlerimiz de aynı şekilde sebepsiz göz altına alınmıştı. Daha sonra Hasina Hükumeti tarafından istendiği gibi dava açılarak liderlerimiz idam edilerek şehit oldu. Bu sefer de Hasina aynı oyunu oynamaya devam ediyor. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Halkımız masum liderler için sokağa çıktılar. 2019 yılında olacak genel seçime Cemaat İslamin girmesi istemeyen korkak Hasina hükumeti eski oyunu bu şekilde devam ettirip liderlerimize her hangi bir zarar verirse bunun bunun cevabı halkımız sokaklarda verecek. Masum liderlerimiz serbest bırakılmadan eylemlerimizi devam ettireceğiz" dedi.

Eski liderleri de böyle göz altına alınmıştı

Abdülkadir Molla, Muhammed Kamaruzzaman, Ali İhsan Mücahid, Motiur Rahman Nizami ve diğer idam edilen Cemaat-i İslam liderleri de şekilde göz altına alınmıştı.

İç savaş sırasında işlediği iddia edilen suçlar nedeniyle, hukuki geçerliği olmayan Uluslararası Ceza Mahkemesi adlı yerel mahkeme tarafından idam edilen Motiur Rahman Nizami'den sonra yeni başkan olarak seçilen Mevlana Mokbul Ahmet ve diğer liderlere yönelik aynı senaryonun çizildiği belirtiliyor.

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Başkanı Ahmet Gözaltına Alındı- Tüm Bangladeş Ayağa Kalktı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Başkanı Ahmet Gözaltına Alındı- Tüm Bangladeş Ayağa Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement