Bangladeş'te Yeni Yıla Renkli Karşılama - Son Dakika
Güncel

Bangladeş'te Yeni Yıla Renkli Karşılama

Bangladeş'te yaşayan tüm etnik grup ve dinleri bir araya getiren Bengal Güneş takviminin ilk günü "Pahela Baishakh" başkent Dakka ve tüm ülkede renkli etkinliklerle karşılandı.

14.04.2018 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bangladeş'te yaşayan tüm etnik grup ve dinleri bir araya getiren Bengal Güneş takviminin ilk günü "Pahela Baishakh" başkent Dakka ve tüm ülkede renkli etkinliklerle karşılandı.

"Pahela Baikhakh" için günler önceden hazırlıklarına başlayan Bangladeşliler yeni yılı çeşitli geleneksel etkinlikler düzenleyerek kutladı. Başkent Dakka'daki Ramna Park'a şafak vaktinde gelen Bangladeşliler, yeni yılın ilk gününe buradaki fuaye alanındaki etkinliklerle başladı. Bangladeş polisi parka gelenlere gül ve geleneksel şeker ikram etti.

Ramna Park'ta bulunan büyük bir ağacın altında toplanan bir grup çocuk, geleneksel yeni yıl şarkılarını söyleyerek, halka keyifli anlar yaşattı. Sabah saatlerinden itibaren rengarenk yeni yıl kıyafetleri ile sokaklara çıkan Bangladeşli kadınlar başlarına da renkli çiçek taçları taktı.

Bangladeşliler geleneksel yeni yıl kahvaltılarını fermente pirinçle yapılan "panta" adlı pilav ve çeşitli yöresel yemeklerle yaptı.

Öte yandan ülkedeki birliğin ve laikliğin simgesi olan ve "Mongol Shova Jatra (iyiliğin tören alayı)" geçit töreni de renkli görüntülere sahne oldu. Törende her yıl olduğu gibi, Dakka Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı dev yürüyüş süslemeleri taşındı.

Bangladeşliler ise yeni yılı sokaklarda geleneksel çalgılar çalıp, dans ederek karşıladı.

Bengal Güneş takviminin başlangıcı her yıl 14 Nisan'da kutlanıyor. Bengal takvimi miladi takvimi yaklaşık 600 yıl geriden takip ediyor. Bangladeş yeni yılı bu ülke haricinde ülkenin yurt dışı misyonlarında da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Birçok farklı grup ve dine mensup kişilerin yaşadığı Bangladeş'te "Pahela Baikhakh" tüm kesimlerin ortak bayramı olması dolayısıyla önem arz ediyor.

Bangladeş\'te Yeni Yıla Renkli Karşılama
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bangladeş'te Yeni Yıla Renkli Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement