Bangladeş'teki İdam Kararlarını Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Bangladeş'teki İdam Kararlarını Protesto Ettiler

Görüntü Dökümü : Bangladeş Büyükelçiliği önündeki protesto Protestoya katılanlar Açıklama yapılması Slogan atılması Bangladeş'teki idam kararları Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi üyeleri, Cemaat-i İslami liderlerine verilen idam cezalarının onanmasını kınadı Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ankara Şubesi üyesi grup, Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerine verilen idam cezalarının onanmasını protesto etti.

10.01.2016 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Bangladeş Büyükelçiliği önündeki protesto

Protestoya katılanlar

Açıklama yapılması

Slogan atılması Bangladeş'teki idam kararları

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi üyeleri, Cemaat-i İslami liderlerine verilen idam cezalarının onanmasını kınadı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ankara Şubesi üyesi grup, Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerine verilen idam cezalarının onanmasını protesto etti.

Bangladeş Büyükelçiliği önünde bir araya gelen yaklaşık 40 kişilik grup adına basın açıklaması yapan AGD Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman, Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında "insanlığa karşı suç işlediği" gerekçesiyle verilen idam kararının onanmasını kınadı.

Nizami'ye verilen idam cezasının hukuk dışı olduğunu belirten Karaman, Cemaat-i İslam Partisinden Abdülkelam Azad ve Abdülkadir Molla'nın da idam edildiğini anımsattı.

Karaman, hukukun halkın meşru taleplerine veya tercihlerine karşı acımasız yaptırımlar uygulayarak işletilemeyeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bütün kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail'in güvenliği için kan ve gözyaşı tüm coğrafyaya hakim oldu. Emperyalizm, İslam coğrafyasında postallarıyla cirit atarak Müslüman'ı Müslüman'a kırdırmaya devam ediyor. İslam coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkeleri mutlaka bir araya gelmeli ve sıkıntılara içeriden çözüm aramalıdır. Birleşmiş Milletlerin mevcut yapısının Müslümanlar lehine olacak bir karar almayacağı açıktır. NATO'nun ırkçı empreyalizmin emrinden çıkmayacağı açıktır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama ve mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz."

"Kardeşimizin derdi bizim derdimiz", "Tiranlar çağı devam ediyor" yazılı pankartlar taşıyan grup, "Avrupa değil, İslam Birliği", "Türkiye uyuma, kardeşine sahip çık" sloganları attı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Bangladeş\'teki İdam Kararlarını Protesto Ettiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bangladeş'teki İdam Kararlarını Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement