Bangladeşli Gençlerin Türkçe Merakı Artıyor - Son Dakika
Güncel

Bangladeşli Gençlerin Türkçe Merakı Artıyor

Bangladeşli Gençlerin Türkçe Merakı Artıyor

Bangladeş’te son zamanlarda Türk dizilerinin yoğun bir şekilde yayınlanması nedeniyle Türkçe öğrenme isteği her geçen gün artıyor.

01.06.2018 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bangladeş'te son zamanlarda Türk dizilerinin yoğun bir şekilde yayınlanması nedeniyle Türkçe öğrenme isteği her geçen gün artıyor.

Bangladeş'te farklı televizyon kanallarında haftalık olarak birçok Türk dizisi yayınlanıyor. Bengalce diline dublajlanıp yayınlanan diziler, ülkenin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ancak izleyiciler Bangladeş diline çevrilen bu bölümleri Türkçe izlemek istiyor. İzleyiciler, genellikle internet ortamından faydalanarak Türkçe öğreniyor. Özellikle gençlerden oluşan izleyici grubu ise Türkçe öğrenmeye daha çok istekli. Sosyal medya üzerinde Türkçe eğitim için özel gruplar kurarak Türkçe öğrenmeye çalışan Bangladeşli gençlerin bazıları ise marketlerden Türkçe-Bengalce sözlükleri alarak Türkçe öğrenmeye çabalıyor.

Bangladeşli gençler, Türk dizileri sebebiyle Türkçe öğrenmeye çalışırken Türkiye'ye olan sevgileri ve merakları da artıyor.

Saddam Hossain Shailani, 2016 yılında Türk dizilerini izlemeye başladığını dile getirerek, "Ben şimdiye kadar birçok Türk dizisi izledim. Aşk-ı Memnu, Muhteşem Yüzyıl gibi popüler diziler izledim. Şimdi ise Diriliş Ertuğrul'u izliyorum. Türk diziler çok ünlü ve son derece başarılı. Ben ilk izlediğimde bazı dizilerde altı yazı veya dublaj bile yoktu. Sadece görüntü izliyordum ve Türkçeyi öğrenmeye başladım. İnternet ortamını kullanarak, video sitelerindeki videoları izleyerek ve marketlerde bulunan sözlükleri satın alarak bu işe başladım. İnternetten uygulamalar indirerek öğrenmeye çalışıyorum. Şimdi Türkçe olarak bir çok şeyi anlıyorum. Aslında kısaca söylemek gerekirse ben Türk dizilerine, Türk diline ve Türkiye'ye aşık oldum" dedi .

Bangladeş'te şu an Diriliş Ertuğrul, Muhteşem Yüzyıl, Kösem Sultan gibi popüler Türk dizileri yayınlanmaya devam ediyor. - DAKKA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bangladeşli Gençlerin Türkçe Merakı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement