Banka dolandırıcılığı operasyonu: 20 şüpheli gözaltına alındı - Son Dakika
Güncel

Banka dolandırıcılığı operasyonu: 20 şüpheli gözaltına alındı

Bir bankanın sistemsel açığından yararlanarak yaklaşık 100 milyon lira dolandırıldığı iddialarına yönelik İstanbul merkezli 7 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.

08.05.2023 15:43  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir bankanın sistemsel açığından yararlanarak yaklaşık 100 milyon lira dolandırıldığı iddialarına yönelik İstanbul merkezli 7 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, özel bir bankanın, organize biçimde hareket eden şüpheliler tarafından yaklaşık 100 milyon lira dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçmiş, yaklaşık 2 aylık çalışmanın ardından 11 Mart'ta düzenlenen ilk operasyonda 30 şüpheli yakalanmıştı. Yapılan incelemelerde şüphelilerin, POS cihazları üzerinden yapılan alışverişlerin ardından ABD'de yerleşik işyerlerinden gönderilen iade mesajları vasıtasıyla bankayı yaklaşık 100 milyon lira dolandırdığı saptanmıştı.

İSTANBUL MERKEZLİ 7 İLDE YENİ OPERASYON DÜZENLENDİ

Araştırmalarını sürdüren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, benzer yöntemlerle aynı bankayı dolandırmayı hedefleyen 20 şüpheliyi daha tespit etti.

İstanbul merkezli olmak üzere Adana, İzmir, Kocaeli, Batman, Tunceli ve Yalova'da belirlenen 41 adrese 5 Mayıs'ta eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda 20 şüpheli daha gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 23 bin lira para, 3 ruhsatsız tabanca, 7 fişek, 65 kurusıkı tabanca fişeği, 9 pos cihazı, 140 kredi kartı ve 1 kaşe ele geçirildi.

Yakalanan zanlıların sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü, konuyla ilgili araştırmaların sürdüğü bildirildi.

Banka dolandırıcılığı operasyonu: 20 şüpheli gözaltına alındı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Banka dolandırıcılığı operasyonu: 20 şüpheli gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement