Bankacıydı zeytinyağı üreticisi oldu, Milas'ın 63. markasını aldı - Son Dakika
Yaşam

Bankacıydı zeytinyağı üreticisi oldu, Milas'ın 63. markasını aldı

Bankacıydı zeytinyağı üreticisi oldu, Milas\'ın 63. markasını aldı

Muğla'nın Milas ilçesinde banka memuru iken emekli olup kendi arazisinde zeytin ve zeytinyağı üretimine başlayan Duygu Ilbıra, kendi markasını da oluşturarak internet üzerinden satışlara başladı.

07.01.2021 10:38  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Milas ilçesinde banka memuru iken emekli olup kendi arazisinde zeytin ve zeytinyağı üretimine başlayan Duygu Ilbıra, kendi markasını da oluşturarak internet üzerinden satışlara başladı. Milas'ın 63'üncü zeytinyağı markasını alan Duygu Ilbıra, Milas'ın Ahmetli mevkiindeki bahçesinde organik olarak çeşitli meyve ve sebzeler yetiştirip bunların reçellerini de yaparak satışa sunuyor.

Milas'taki bir banka şubesinde yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan Duygu Ilbıra, köşesine çekilip dinlenmek yerine üretici olmayı seçti. Milas'ın Ahmetli mevkiindeki 60 dönümlük zeytinliğini daha önce ortaklar aracılığıyla işleten Duygu Ilbıra kolları sıvayarak zeytin ve zeytinyağı üreticisi oldu. Bu süreci "Zeytinliğimizi daha önce ortaklarımız işletiyordu. Emekli olduktan sonra bu işe bir de kendim bakayım, öğreneyim derken birden kendimi işin içinde buldum. Giderek iş büyüdü, makineli tarıma yöneldim" diye anlattı.

Milas zeytinyağının coğrafi işaretle tescillenmesinden sonra markalı üretime yöneldiğini belirten Duygu Ilbıra, Milas zeytinyağında 63'üncü markayı aldı. Hedefinin AB coğrafi işareti standartlarında zeytinyağı elde edip bunları "Ilbıra" markasıyla ihraç etmek olarak belirleyen Duygu Ilbıra, "Duygunun Bahçesi" adıyla oluşturduğu internet sitesi üzerinden satışlara başladı.

Zeytin ve zeytinyağı üretiminin yanı sıra bahçesinin bir bölümünde organik olarak çeşitli meyve ve sebzeler de üretmeye başlayan Duygu Ilbıra, yetiştirdiği meyvelerden çeşitli reçeller yapıp internet üzerinden satışa sunuyor.

Milas zeytinyağının AB'den coğrafi işaret alması üzerine Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret ederek teşekkür eden Duygu Ilbıra, Milaslı bir zeytin ve zeytinyağı üreticisi olarak AB coğrafi işaretinin kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti. Ilbıra, "Yıllardır zeytinyağımızı yok pahasına, toptan satmak zorunda kalıyorduk. MİTSO'nun coğrafi işaret almasıyla birlikte bizler üretici olarak ne kadar değerli bir ürün ürettiğimizin farkına vardık. Tüketiciler de Milas zeytinyağının ne kadar değerli bir yağ olduğunu keşfetti. Bunu siz sağladınız, MİTSO sağladı. Bir üretici olarak size çok teşekkür ederim" dedi. Ürettiği ve markalaştırdığı zeytinyağıyla Muğla İl Tarım Müdürlüğünün düzenlediği "Muğla'nın en iyi zeytinyağları" yarışmasına da başvuruda bulunan Duygu Ilbıra, hedefinin her yıl ödüller kazanacak kalitede zeytinyağı üretmek olduğunu söyledi.

Duygu Ilbıra'ya, bilinçli bir üretici olarak zeytinyağında markalı üretime yöneldiği için teşekkür edip kutlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "Sizi bilinçli bir zeytin ve zeytinyağı üreticisi olarak kutluyorum. Üreticilerimiz bu konuda ne kadar bilinçlenirse Milas zeytinyağı da o kadar değer kazanacaktır. Sonuçta bundan hem üreticilerimiz, hem bölge ekonomimiz, hem de ülke ekonomisi kazançlı çıkacaktır. Üreticilerimiz, sadece yurtiçindeki tüketicilere değil aynı zamanda yurtdışındaki pazarlara da yönelmelidir. Biz de MİTSO olarak bu konuda üreticilerimize her zaman destek olacağız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bankacıydı zeytinyağı üreticisi oldu, Milas'ın 63. markasını aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'
    09:32 Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • Hatay'da depremzedeler yeni konutlarında yaşamaya başladı
    09:26 Hatay'da depremzedeler yeni konutlarında yaşamaya başladı

    Hatay'ın Payas ilçesinde yapılan TOKİ konutlarına taşınan depremzedeler, yeni evlerinde yaşamanın heyecanını yaşıyor. Abik ailesi, yeni yuvalarında kurban keserek ailelerini ağırladı. Depremzedeler, devlet ve milletin yardımlarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

  • Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor
    09:20 Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nisan ayına rağmen Doski Vadisi'nde yer alan Bostancık köyüne önceden inen çığdan dolayı 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması yapılmaktadır. Hakkari İl Özel İdaresi ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, Bostancık köyünün yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kepçe boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir.


Advertisement