Banu Avar: Tuzluk Gibi Oturan Adamlar Var TBMM'de - Son Dakika
Güncel

Banu Avar: Tuzluk Gibi Oturan Adamlar Var TBMM'de

Banu Avar: Tuzluk Gibi Oturan Adamlar Var TBMM\'de

Gazeteci- Yazar Banu Avar, Bir Öğrencinin Sorusu Üzerine Siyasete Girmeyi Düşünmediğini Belirterek, "Tuzluk Gibi Oturan Adamlar Var TBMM'de" Dedi.

08.03.2011 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) konferans veren gazeteci- yazar Banu Avar, bir öğrencinin sorusu üzerine siyasete girmeyi düşünmediğini belirterek, "Tuzluk gibi oturan adamlar var TBMM'de" dedi.

ZKÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün düzenlediği, 'Aydın Olmak' konulu konferansta konuşan Banu Avar, öğrencileri batılılaşmamaları konusunda uyardı. Avar, diziler ve filmler ile etki altına alınan gençliğin farklılaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Konferansın büyük bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplandıran Banu Avar, "Aktif siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, "Aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Bu iş aktiftir. Sizlerle beraberim. Bir haftada 4 şehir geziyorum. Galiba bir Recep Tayyip Erdoğan geziyordur benim kadar. Ben başka tanımıyorum. Şu anda tuzluk gibi oturan adamlar var TBMM'de. Ne oldu bu Cumhuriyet mitinglerinde yürüdüler. Şimdi seslerini duyan var mı? Tuzluk gibi oturuyorlar. 8-10 bin lira maaş alıyor, tuzluk gibi oturuyorlar. Benim için hiçbir şey ifade etmiyorlar" dedi.

"KAMER GENÇ DE CHP'YE GEÇTİ, SUSTU"

"Bir Kamer Genç'in sesini duyuyordum" diyen Avar, "CHP'ye geçti, sustu adam. Böyle bir şey var mı? Hani nerede Kamer Genç? Bağırıyordu, çağırıyordu, yok oldu" diye konuştu.

Avar, başka bir öğrencinin, "Gazeteci arkadaşlarınız gibi siz de cezaevine atılmaktan korkuyor musunuz?" sorusu üzerine ise "Korkum olsa buraya gelmem. Ne korkacağım. Gerekirsede yatarız, ne yapalım. Ben bunun böyle devam edeceğine inanmıyorum. Bu böyle gidemez. Mümkün değil bu" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Banu Avar: Tuzluk Gibi Oturan Adamlar Var TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement