Baraj göletine giren müezzin kayboldu - - Son Dakika
Güncel

Baraj göletine giren müezzin kayboldu -

Baraj göletine giren müezzin kayboldu -

Gebere Baraj Göleti'ne giren müezzin kayboldu.

17.08.2014 23:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebere Baraj Göleti'ne giren müezzin kayboldu.

Alınan bilgiye göre, Tevfik Birer Camisi'nin müezzini Ali (50), ağabeyi Mehmet ve yeğeni Ömer Yıldız ile serinlemek için gölete girdi. Bir süre yüzdükten sonra göletin karşı kıyısına geçmeye çalışan Yıldız, çevrede piknik yapanlara yorulduğunu söyleyerek yardım istedi.

Gölette çırpınan Yıldız, daha sonra gözden kayboldu.

Çevredekilerin ihbarı üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Mersin Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Polisi, arama çalışması başlattı.

İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ve din görevlilerinin de takip ettiği arama çalışmaları, havanın kararması nedeniyle 45 dakika sonra sonlandırıldı.

Kayıp müezzinin ağabeyi Mehmet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gölete yüzmek için geldiklerini belirterek, "Kıyıda yüzerken Ali biraz açıldı. Yüzmeyi iyi bilirdi ama fazla açıldı. Biz de 'gitme' diye bağırdık. Oğlum Ömer bağırdı ama duymadı. Biz karşı kıyıda kaldık. Vatandaşların toplandığını görünce, biz de oraya gittik. Kardeşim çevredekilere 'beni kurtarın' diye bağırmış. Kimse müdahale edememiş, kaybolmuş" ifadesini kullandı.

AFAD İl Müdürü Şevki Türk de zeminin kayalık olması ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildiğini kaydederek, "Mersin'den gelen dalış ekibinin çalışmalarını hep birlikte takip ettik. Maalesef zeminde kayaların olması nedeniyle görüş açısı yokmuş o yüzden sağlıklı çalışma yapılamıyor. El fenerinin ışığı da yeterli gelmiyor, dolayısıyla arama çalışmalarına yarın 07.30'da devam edilecek. Üzgünüz, bu şekilde olmamasını isterdik" diye konuştu.

Yıldız'ın yakınları, dalgıçların olay yerine 3 saat sonra geldiğini öne sürerek, duruma tepki gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baraj göletine giren müezzin kayboldu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement