Baraj Kapakları Açıldı, Köprü Sular Altında Kaldı - Son Dakika
Genel

Baraj Kapakları Açıldı, Köprü Sular Altında Kaldı

Baraj kapakları açıldı, köprü sular altında kaldıMANİSA - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Demirköprü barajının kapaklarının açılmasıyla ulaşımın sağlandığı köprü sular altında kaldı.

16.08.2017 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baraj kapakları açıldı, köprü sular altında kaldı

MANİSA - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Demirköprü barajının kapaklarının açılmasıyla ulaşımın sağlandığı köprü sular altında kaldı. Yaya olarak köprüyü kullanmak isteyenler yolun karşı tarafına geçemezken en büyük sıkıntıyı traktörler sular içinde karşıdan karşıya geçebildi.

Üzüm hasadının başladığı Turgutlu'da baraj kapaklarının açılmasıyla Aydınlı mevkinde bulunan köprü sular altında kaldı. Üzüm hasadı yapan ve traktörlerle kesilen üzümleri kurutma alanlarına taşıyan traktörler karşıdan karşıya geçmek için zorlu ve tehlikeli bir yolculuk yapmak zorunda kaldılar. Su taşkını nedeniyle görünmez olan köprünün üzerinde geçmek zorunda kalan traktörlü çiftçiler göz kararı hiza alarak tehlikeli bir yolculuk yaptılar. Üzümlerin kesildiği dönemde çiftinin mağdur kaldığı ifade eden çiftçiler isyan etti ve konuyla ilgili çözüm istediler. Hasat zamanı mağdur olduklarını dile getiren çiftçiler Hasan Olgun; "Tam hasat zamanı sıkıntı yaşıyoruz, çiftçi mağdur oldu. Hem tehlikeli bir durum hemde mağduriyet noktasında bu durum çiftiye zarar. Bu yolu kullanmazsak 10 km. fazla yol kat etmek zorundayız. Hiç bir tehlike olmazsa suların içinde gidiyoruz, traktör arızaların, yük taşınıyor bu nedenle devrilme tehlikesi var" dedi.

Zorlu ve tehlikeli yolculuk sonrası tarım arazilerine ulaşabilen çiftçiler yetkililerinden yardım beklediklerini ifade ettiler.

Baraj Kapakları Açıldı, Köprü Sular Altında Kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Baraj Kapakları Açıldı, Köprü Sular Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement