Baraj Kazasında Ölen 2 İşçi Toprağa Verildi, 8 Kayıp Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Baraj Kazasında Ölen 2 İşçi Toprağa Verildi, 8 Kayıp Aranıyor

Baraj Kazasında Ölen 2 İşçi Toprağa Verildi, 8 Kayıp Aranıyor

Ak Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, kurtarılan işçi 32 yaşındaki Zakir Demirelli'yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

26.02.2012 14:18  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozan Devlet Hastanesi'ne Adana İl Müftüsü Arif Gökçe ile birlikte gelen Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, odaya girmeden önce gazetecilere Zakir Demirelli'nin kardeşi Erdal Demirelli'nin kayıp işçiler arasında olduğunu hatırlatıp, bu konuda soru sorulmamasını rica etti.

Ardından odaya giren Erdinç, Zakir Demirelli'ye geçmiş olsun dileğinde bulundu, sağlık durumunu sordu. Yaşadığı dehşet anlarının etkisini üzerinden atamadığı gözlenen Zakir Demirelli, ağlamaya başlayıp, cevap veremedi. Bu sırada Milletvekili Erdinç, "Kardeşin Adana'da bir hastanede tedaviye alındı. Durumu iyi. Merak etme o da iyi, birkaç yaralı kurtulan var, iki tane buraya geldi, 3- 4 tane de Adana'da var. Kardeşin de Adana'da. Sen dua et, şimdi dua zamanı" diyerek moral vermeye çalıştı.

Zakir Demirelli'nin bir yakını, iki kardeşin 3 yıldır baraj şantiyesinde çalıştığını, ailesinin ise Van'ın Erciş İlçesi'nde yaşadığını ve evlerinin de deprem nedeniyle zarar gördüğü anlattı. Bunun üzerine Milletvekili Erdinç, ailenin bir ihtiyacı olursa kendisine ulaşılmasını isteyip, kartını verdi.

Kurtarılan işçilerden İbrahim Mehmet Aksoy ise tedavisinin ardından taburcu edilip Gaziantep'e ailesinin yanına döndü.

SENDİKA BAŞKANI TEPKİLİ

Kazanın olduğu baraj bölgesine gelip, incelemelerde bulunan Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Kamil Kartal ise ülke genelinde irili ufaklı 2 bin hidroelektrik santrali inşaatının sürdüğünü belirtip, buralarda çalışan işçilerin sendikasız olduğunu ve baraj inşaatlarının denetiminin yapılmadığını iddia etti.

Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını vurgulayan Kamil Kartal, "Devletin yapması gereken denetim bir türlü devreye sokulamıyor. Bu yapılamadığı için de böyle elim kazalarla karşı karşıya kalınıyor. Çevre ve Su Bakanı açıklamasında 'Biz bu tür HES inşaatlarını denetleme şansına sahip değiliz' demiş. Buna el insaf diyoruz. Devlet sizsiniz, yetki sizde. Her türlü denetim mekanizmasını istedikleri yerlerde çalıştıranlar, şimdi siyasi sorumluluklarını başkalarının üzerine atıyor" dedi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baraj Kazasında Ölen 2 İşçi Toprağa Verildi, 8 Kayıp Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement