Baraj sularının her yeri kapladığı ilçede mahsur kalan sokak hayvanları bot yardımıyla kurtarıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Baraj sularının her yeri kapladığı ilçede mahsur kalan sokak hayvanları bot yardımıyla kurtarıldı

Baraj sularının her yeri kapladığı ilçede mahsur kalan sokak hayvanları bot yardımıyla kurtarıldı Yusufeli ilçe merkezi tamamen sularla kaplandı, binalar suya gömüldü Artvin'in Yusufeli ilçesinde baraj suları ilçe merkezini tamamen kapladı.

31.03.2023 09:31  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baraj sularının her yeri kapladığı ilçede mahsur kalan sokak hayvanları bot yardımıyla kurtarıldı

Yusufeli ilçe merkezi tamamen sularla kaplandı, binalar suya gömüldü

ARTVİN - Artvin'in Yusufeli ilçesinde baraj suları ilçe merkezini tamamen kapladı. Cadde, sokak, ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Karayla bağlantısı kesilen binalarda mahsur kalan sahipsiz sokak hayvanları hayvanseverler eşliğinde bot yardımıyla kurtarıldı.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlanan Yusufeli Barajı su tutma işlemi nedeniyle bölgelerde bulunan sokak hayvanlarının tahliyesi sürüyor. Hayvanları Doğayı İnsanları Koruma ve Yaşatma Derneği koordinesinde, gönüllülerin katıldığı çalışmada tespit edilen hayvanlar tek tek toplanıp güvenli bölgeye taşınıyor. Baraj sularının seviyesi 95 metreyi aşarken, ilçe merkezi de tamamen sular altında kaldı. Karayla bağlantısı kesilen binalardan kedi ve köpek sesi duyan vatandaşlar HAYDİKO gönüllülerine haber verdi.

Etrafı sularla çevrili olan sokak hayvanları sığındığı binalardan, ekipler bot yardımıyla tespit etikleri kedi ve köpekleri tek tek kurtarmayı başardı.

Gönüllüler bota koydukları sokak hayvanlarını nehri geçerek karaya çıkarttı. Aralarında yeni doğmuş yavruların ve annelerinin de bulunduğu sokak hayvanları, tedavilerinin ardından yiyecek verilerek güvenli alana götürüldü.

Baraj sularının her yeri kapladığı ilçede mahsur kalan sokak hayvanları bot yardımıyla kurtarıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Baraj sularının her yeri kapladığı ilçede mahsur kalan sokak hayvanları bot yardımıyla kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı
    15:38 Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Yunus ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayanların attığı peçetelerden 8 gram esrar çıktı. Amansız kovalamacanın ardından, motosikletli 2 genç yakalandı. Bora K. ve Serdar Y.'nin kaçmış olduğu alanın yapılan incelemesinde, 2 ayrı peçeteye sarılı halde tahmini toplam ağırlığı 3-5 gram olan Esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili şahıslar hakkında gerekli tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı
    15:38 Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı

    Besni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil şarampole yuvarlandı ve sürücü yaralandı. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Paris'teki İran Konsolosluğunda İntihar Saldırısı Tehdidi
    15:38 Paris'teki İran Konsolosluğunda İntihar Saldırısı Tehdidi

    Paris'teki İran konsolosluğunda bir adamın intihar yeleği ile kendini patlatma tehdidinde bulunduğu bildirildi. Şahısın, patlayıcı bir kemer ve el bombasına benzeyen bir cisimle donatıldığı ve binada barikat kurduğu belirtildi. Fransız başkentinin 16. bölgesinde bulunan konsolosluk binası ve çevresi güvenlik önlemi olarak kapatıldı, halk tahliye edildi. Şehrin Metro Hattı 6 da kesintiye uğratıldı.

  • Tırın çarptığı 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti
    15:34 Tırın çarptığı 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde yola çıkan 15 yaşındaki gence tır çarptı. Ağır yaralanan genç hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamazken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Tır sürücüsü gözaltına alındı.

  • 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı
    15:33 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı

    Malatya'da, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla, 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri S.A. ile birlikte toplamda 29 kişi yakalandı. Zanlılar, polis merkezindeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Baba ve Oğul Define Kazısı Sırasında Hayatını Kaybetti
    15:32 Baba ve Oğul Define Kazısı Sırasında Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden baba ve oğlu Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde toprağa verildi.

  • Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü
    15:30 Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü Salih Pelit hayatını kaybetti. Otomobil, tünel duvarına çarparak savruldu. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalenin ardından Pelit'in cansız bedeni Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı
    15:24 Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement