Baran'dan Senaryo Yalanlaması - Son Dakika
Spor

Baran'dan Senaryo Yalanlaması

Washington'daki Muhafazakar Düşünce Kuruluşu Hudson Institute'un Türkiye Uzmanı Zeyno Baran, Basına Yansıyan Türkiye ile İlgili Senaryoların, Geçen Hafta Hudson Institute'te Gerçekleştirilen Toplantıda 'Kesinlikle Tartışılmadığını' Bildirirken, Basına İsimsiz Olarak 'Sözde Bilgi Veren' Kimsenin, Türk Milleti'ne Ait Kurumları Yıpratmaya Çalıştığını Kaydetti.

19.06.2007 07:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Washington'daki muhafazakar düşünce kuruluşu Hudson Institute'un Türkiye uzmanı Zeyno Baran, basına yansıyan Türkiye ile ilgili senaryoların, geçen hafta Hudson Institute'te gerçekleştirilen toplantıda ''kesinlikle tartışılmadığını'' bildirirken, basına isimsiz olarak ''sözde bilgi veren'' kimsenin, Türk Milleti'ne ait kurumları yıpratmaya çalıştığını kaydetti.

Basında yer alan bazı haberlerde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'ya suikast düzenlenmesi, Türk Ordusu'nun kuzey Irak'a girmesi gibi senaryoların tartışıldığı bir toplantının Hudson Institute'te gerçekleştirildiği bildirilmişti.

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, ''ilkeler gereği kapalı bir toplantının katılımcılarından ve konuşulanlardan bahsedilmez. Ancak 13 Haziranda Hudson'da yapılan bu tarz bir toplantının ardından medya üzerinden başlatılan, kaynağı belirsiz, toplantının amacı ile hiçbir ilişkisi olmayan ve de maksadını aşan yorumların Türk kamuoyunda oluşturduğu hassasiyet ve gerginlik nedeni ile bazı noktalara açıklık getirmeyi uygun buluyorum'' dedi.

Zeyno Baran, şunları kaydetti:

''Bu toplantı sadece PKK terörünün Türkiye için hayati önemini ortaya koymak ve Türkiye?nin ABD ile ilişkilerinin PKK nedeni ile daha da gerilmesini önlemek amaçlı yapılmıştır. Basına yansıyan senaryolar toplantıda kesinlikle tartışılmamıştır. İfade edildiği biçimde Türkiye'nin iç politikasını ilgilendiren hiçbir konu konuşulmamıştır. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na suikast konusu kesinlikle gündeme gelmemiştir. Çarpıtılan haberler sonucu doğan yanlış anlaşılmadan ötürü Sayın Tuğcu'dan özür dilerim. Toplantıya katılan yetkilileri bu tip spekülasyonların bir parçası olarak düşünmek son derece yanlıştır.''

Baran açıklamasında, ''Toplantıya katılan yetkililer tam aksine, ABD'nin yükselen PKK terörü konusunda somut adım atmasını, aksi takdirde Türkiye?nin Kuzey Irak'ta PKK?ya uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak askeri operasyon yapmasının gerekeceğini vurgulamıştır. Basına isimsiz olarak sözde bilgi veren kimse, sanırım kurumum ve ismim üzerinden Türk Milleti'ne ait kurumları yıpratmak istemektedir. Türk Milleti'nin her gün verdiği şehitler nedeniyle son derece hassas olduğu bir dönemde, bu tip yönlendirmelerle kimin çıkarına hizmet edilmektedir? Üzerinde hassasiyetle durulması gereken asıl nokta budur'' dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Baran'dan Senaryo Yalanlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement