Barca'dan Van Persie Açıklaması! - Son Dakika
Spor

Barca'dan Van Persie Açıklaması!

Barca\'dan Van Persie Açıklaması!

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'nın İkinci Başkanı Josep Maria Baromeu, Katalan kulübün Arsenal'in yıldızı van Persie'yle ilgilendiği haberlerini yalanladı.

06.02.2012 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'nın İkinci Başkanı Josep Maria Baromeu, Katalan kulübün Arsenal'in yıldızı van Persie'yle ilgilendiği haberlerini yalanladı. Uçan Hollandalı'nın 2013'te kontratının bitmesi, oyuncunun İngiliz Kulübü'ndeki geleceğinin sorgulanmasına neden oldu. Barcelona'nın yaz transfer döneminde Hollandalı'yı renklerine bağlayacağı haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Ancak, Barcelona İkinci Başkanı Josep Maria Baromeu, oyuncunun takımı ya da menejerleriyle hiç görüşmediklerini ve sadece La Liga ve Kral Kupası'nı kazanmaya odaklandıklarını belirtti. Baromeu, "Robin van Persie'yle ilgili hiç bir şey yok. Bunlar sadece gazetelerde çıkan dedikodular, oyuncuyla ya da Arsenalle görüşmelerimiz olmadı. Şu an için, asıl görevimiz olan lige ve Kral Kupası'na odaklanmalı, transfer borsasıyla ilgilenmemeliyiz" dedi. Van PERSIE GOLE DOYMUYOR Öte yandan Arsenal'in Blackburn'ü 7-1 mağlup ettiği Premier Lig 24. hafta karşılaşmasında üç gol atan Robin Van Persie, Londra ekibindeki kariyerinde 123 gole ulaşmış oldu.

Van Persie böylelikle Arsenal tarihinin en golcü isimleri listesinde Dennis Bergkamp'ı geride bırakarak 10. sıraya yükseldi. Van Persie yaptığı hat-trick'le Bergkamp'ı Premier Lig'deki gol sayısı istatistiğinde de (88'e 87) geçmiş oldu.

BERGKAMP'DAN 163 MAÇ AZ OYNADI

1995-2006 yılları arasında Arsenal'de forma giyen vatandaşını geçen Robin van Persie'nin, bu başarıyı Bergkamp'dan tam 163 maç daha az oynayarak elde etmesi de dikkat çekici bir istatistik olarak kayıtlara yansıdı.

EN GOLCÜ İSİM HENRY

Arsenal tarihinin en golcü ismi ise Blackburn karşısında takımının son golünü atarak 5 yıl sonra Premier Lig'de yeniden ağları havalandırmayı başaran Thierry Henry. Fransız efsanenin Kırmızı-Beyazlı formayla toplam 228 golü bulunmakta.

Henry'nin ardından Ian Wright (185), Cliff Bastin (178), John Radford (149), Ted Drake (139), Jimmy Brain (139), Doug Lishman (137), Joe Hulme (125), David Jack (124), Robin van Persie (123) ve Dennis Bergkamp (120) geliyor.

EN GOLCÜ HOLLANDALI HASSELBAINK

Premier Lig'in en golcü Hollandalı'sı ise 4 ayrı takımda (Leeds, Chelsea, Middlesbrough ve Charlton) 129 gol atan Jimmy Floyd Hasselbaink. İkinci sırada ise 95 gollü Ruud van Nistelrooy bulunuyor. Ardından Van Persie ve Bergkamp geliyor.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Barca'dan Van Persie Açıklaması! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement