Barış Akarsu Anısına, Lösemili Çocuklar Yararına Tiyatro - Son Dakika
Güncel

Barış Akarsu Anısına, Lösemili Çocuklar Yararına Tiyatro

Ünlü Tiyatrocu Yalçın Menteş, Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Şarkıcı Barış Akarsu'nun Anısına, Lösemili Çocuklar Yararına, Kendisinin Yazıp, Oynadığı 2 Sahneden Oluşan "Yolluk" İsimli Tiyatro Gösterisini Sergiledi.

07.12.2007 01:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü tiyatrocu Yalçın Menteş, trafik kazasında hayatını kaybeden şarkıcı Barış Akarsu'nun anısına, lösemili çocuklar yararına, kendisinin yazıp, oynadığı 2 sahneden oluşan "Yolluk" isimli tiyatro gösterisini sergiledi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü sinema salonundaki tiyatro gösterisine Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, Barış Akarsu'nun annesi Hatice ve babası Selehattin Akarsu ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Barış Akarsu anısına geliri lösemili çocuklara gönderilecek olan 2 perdelik oyunu sergileyen Yalçın Menteş, Amasralıları gülmekten kırdı geçirdi. Yalçın Menteş, kendi hayatında yaşadıklarını anlattığı

oyununda, hep güldürdü, hem de duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Menteş, alkol kullandığı dönemlerde en yakın arkadaşlarının sırt çevirdiğini, alkolü bırakmak için rehabilitasyon tedavisi gördüğünü oyunuyla anlattı. Alkolün bir hastalık olduğunu söyleyen Yalçın Menteş, kendisi gibi tiyatrocu, oyuncu ve sanatçıların yaşadıklarını anlatırken, sinevizyon ekranında ise alkol sonrasında yaşanan trafik kazaları ile gazete haberlerini konu aldı.

Yalçın Menteş'in oyunu sırasında Barış Akarsu'nun annesi Hatice Akarsu ve babası Selahattin Akarsu, bazen güldü, bazen alkışladı ve bazen de gözyaşlarını tutamadı. Anne ve baba oturdukları koltuklarda aralarında bir koltuğu boş bırakarak koltuğa trafik kazasında yitirdikleri oğulları Barış Akarsu'nun resmini ve tişörtlerini koydu. Yalçın Menteş oyunun sonuna doğru sahnede duygusal anlar yaşadı. Bu sırada anne Hatice Akarsu da gözyaşlarına boğuldu. Oyun sonrasında Yalçın Menteş, Akarsu çiftini sahneye

çıkardı. Sahnede de duygusal anlar yaşanırken, seyirciler uzun süre Menteş ve Barış Akarsu'nun ailesini ayakta alkışladı. Yalçın Menteş, trafik kazasında ölen Barış Akarsu'nun heykeli yapan heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem'in ölümünün herkesi üzdüğünü belirtirken, Barış Akarsu ve Tankut Öktem'in oyunu bir yerlerden izlediğini söyledi. Oyundan elde edilen gelir lösemili çocuklar yararına kullanılacak.

(MAO-KK-KK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barış Akarsu Anısına, Lösemili Çocuklar Yararına Tiyatro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement