Barış Akarsu Heykeli Altında Dernek Temelleri Atıldı - Son Dakika
Güncel

Barış Akarsu Heykeli Altında Dernek Temelleri Atıldı

Barış Akarsu Heykeli Altında Dernek Temelleri Atıldı

29 Haziran 2007 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrası hastanede hayatını kaybeden Barış Akarsu'nun ailesi ve sevenleri Amasra'da bulunan heykelinin altında, Barış Akarsu Trafik Güvenliği Eğitim Araştırma ve Çözüm Derneği'nin kurulmasıyla...

08.07.2013 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Haziran 2007 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrası hastanede hayatını kaybeden Barış Akarsu'nun ailesi ve sevenleri Amasra'da bulunan heykelinin altında, Barış Akarsu Trafik Güvenliği Eğitim Araştırma ve Çözüm Derneği'nin kurulmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Tatil için gittiği Bodrum'un Torba kavşağında geçirdiği trafik kazasında ölen Ses Sanatçısı Barış Akarsu'nun ailesi ve sevenleri, derneğin kurulmasını istedi.

Derneğin kuruculuğunu üstlenen Yüksek Trafik Güvenliği Kurumu Derneği Başkanı Ahmet Türkoğlu, şöyle konuştu: "Ben, bu kararı veren değerli aileyi kutluyorum. Bu derneğin kuruluşunu, olayın ardından başlayan görüşmelerde önerdim ve bekledim. Kısmet şimdi imiş.Federasyonumuz TOFED'e de teşekkür borçluyuz. Benim bu çalışmalarıma, ilgili seyahatlerime maddi ve manevi destek vermişlerdir. Bu derneğin çalışmalarını başkanı olduğum dernek birikimleri, çalışmaları, projeleri ile destekleyeceğiz. Kötü yollarımıza, kötü noktalara dair elimizde veri var. Eğitim deneyimlerimiz var. Eğitimde yararlandığımız müzikli mesajlarımız var. Çözüm sağladığımız noktalar var. Çünkü ben otobüslü kazaların olay yerlerini inceleyip, yol kusurlarını tespit ederek hem kaza sonrası hukukuna yardım için danışmanlık yapmaktayım hem de kaza öncesi hukukuna, kazasızlık hizmet sunmaya çalışmaktayım."

Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu da, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi bizlerin canı, Amasra ve ülkemizin kıymetlerinden olan Barış Akarsu'muzu 27. doğum günü baharında 29 Haziran 2007'de trafik faciasında kaybettik. Kısa fakat parlak bir müzik ve sanat hayatına rağmen zirveleri yakalamış ve daha büyük başarıların adayı iken ülkemizin kötü trafik ortamı düzenleyicilerinin eseri olarak, pek çok canın yanı sıra bizlerin de canı yandı" dedi. Olay gününden itibaren, bu kavşağın sabıkasını herkesin öğrendiğini anlatan Selahattin Akarsu, şunları söyledi: "Pek çok sanatçımız, sanatseverlerimiz, Barış Akarsu sevenleri gelip yerinde bu kavşağı ve idarecileri protesto etti. Düzeltilmesi gereğini ve acele olmasını haykırdılar. İlk ve diğer ölüm yıldönümlerinde, anılan kavşakta ve Bodrum içinde Barış'ı anma ve kavşak iyileştirme çağrı etkinlikleri yaptılar."

Yapılan basın açıklamasında, derneğin kuruluş tarihi olarak 29 Ekim 2013'ün seçildiği belirtilerek şöyle denildi: "Bu tarihin gerekçeleri vardır. Barış Akarsu'nun doğum ve ölüm tarihlerinde 29 vardır. Barış Akarsu da cumhuriyet severlerin, cumhuriyet çocuklarından biridir. Yaklaşık 3 aylık süre içinde tüm kurucu olmak isteyenlerle iletişimlerin kurulması, evrakların tamamlanması sağlanacaktır. Davetimiz, sanatçılarımız, sanatseverlerimiz, hak, hukuk severlerimiz herkese açıktır. Derneğimizin tüzüğü çerçeve olarak hazırdır. Sadece kurucu bilgileri girilecektir."

Derneğin sloganı olarak, "Trafikte barış", "Trafikle başka Barış'lar yitirmeyelim", "Trafikle analar babalar ağlamasın", "Trafik terörüne hayır" gibi sloganlar seçildiği belirtildi. Açıklamada, "müzikli mesajlarla destekli eğitimlerin, okul öncesinden polis adaylarımıza kadar geniş çapta verileceği" bildirildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barış Akarsu Heykeli Altında Dernek Temelleri Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement