Barış Akarsu Kaza Geçirdiği Kavşakta Anıldı - Son Dakika
Güncel

Barış Akarsu Kaza Geçirdiği Kavşakta Anıldı

Barış Akarsu Kaza Geçirdiği Kavşakta Anıldı

Muğla'nın Bodrum İlçesinde Geçtiğimiz Yıl 29 Haziran

29.06.2008 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl 29 Haziran tarihinde doğum gününü kutlamaya giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu, kazanın meydana geldiği Torba Kavşağı'nda anıldı.

Barış Akarsu'yu anmak ve trafik terörüne tepki göstermek amacıyla sanatçının babası Selahattin Akarsu ve bir grup hayranı, önce Bodrum Belediye binası önünde bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapan baba Akarsu, "29 Haziran Barışmızın doğum günü. Bugün Barışımızı kaybettiğimiz gün. Trafik teröründe kaybettiklerimizi anmak ve trafik terörüne tepki göstermek için buradayız. Her yıl bu tarihte, Torba Kavşağı yüzde yüz güvenli hala getirilene kadar burada olacağız. Bodrum aşığı Barış Akarsu'nun doğum gününü kutlayacağız, onu anacağız. Trafikte barış, sevgi, hoşgörü olsun diye ülkemizdeki ölüm kavşaklarını, virajlarını, önce insan diye düzeltilmesini talep ederek Torba Kavşağı'nda olacağız" dedi.

"Trafik terörüne akıllıca çözümler bulmanın zamanı gelmedi mi?" diye soran Selahattin Akarsu, "Karayollarını ne zaman kan gölünden kurtaracağız. Basında kavşak kusursuz diye haberler çıktı. Bir süre sonra Torba Kavşağı'nda yine kaza oldu ve 2 kişi öldü. Bu mu kusursuzluk? Barış ile kalın, sevgi ile kalın" şeklinde konuştu.

Bu arada bir süre önce Barış Akarsu'nun resmi internet sitesinde "Trafik terörüne hayır, trafikte barış istiyoruz" sloganıyla kampanya başlatıldığı belirtildi. Kampanyada şimdiye kadar bin 400 imza toplandığı, ayrıca belirtilen adrese yaşlısından gencine, onu özlediklerini dile getiren 525 kişiden mektup geldiği ifade edildi. Belediye Meydanı'nda uçları iki ağaca bağlanan ipe mektuplardan bazıları asılarak sergilendi. Barış Akarsu'yu anmak ve trafik terörüne tepki göstermek için biraraya gelen Barış severlerin arasında Yüksek Trafik Güvenliği Kurumu Derneği Başkanı Ahmet Türkoğlu da yer aldı. Türkoğlu, söz konusu mevkide köprülü kavşak eksikliği olduğunu söyledi. Beşiktaşspor taraftarı olan Barış Akarsu'yu anma etkinliğine bir grup Beşiktaşspor taraftarı da katıldı. Ağaçlara yapıştırdıkları ve ellerinde sanatçının resimleri ile onun şarkılarını seslendiren gruptan zaman zaman "Barış ölmedi, kalbimizde yaşıyor" ve "Yerin cennet biliyoruz, seni çok özlüyoruz" sesleri yükseldi.

Belediye Meydanı'ndaki programın ardından Barış Akarsu'nun kaza geçirdiği Torba Kavşağı'na sanatçının sevenleri çiçekler bıraktı. Çiçeklerle "Barış" yazan sanatçının sevenleri onu unutmadıkları dile getirip, şarkılar söyledi. Baba Selahattin Akarsu ve katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Sanatçı için dua okuyan sevenleri sık sık "Barış ölmedi kalbimizde yaşıyor" diyerek slogan attı.

Kavşakta anma programı nedeniyle geniş güvenlik önlemi alındı.

(OU-NÇ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barış Akarsu Kaza Geçirdiği Kavşakta Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement