Barış Akarsu'nun Ailesinden Kütüphane Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Barış Akarsu'nun Ailesinden Kütüphane Tepkisi

Barış Akarsu\'nun Ailesinden Kütüphane Tepkisi

Barış Akarsu'nun Bartın'ın Amasra İlçesi'nde Yaşayan Babası Selahattin Akarsu Kendilerine Söz Verilmesine Rağmen Belediyenin Kurulan Kütüphaneye Oğlunun İsminin Vermediğini İddia Etti.

12.01.2011 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafik kazasında hayatını kaybeden rock müzik şarkıcısı Barış Akarsu'nun Bartın'ın Amasra İlçesi'nde yaşayan babası Selahattin Akarsu kendilerine söz verilmesine rağmen belediyenin kurulan kütüphaneye oğlunun isminin vermediğini iddia etti. Selahattin Akarsu oğlunun heykelinin bulunduğu alandaki kulübenin kaldırılması üzerine hayranlarının kütüphane için gönderdiği kitapları okullara dağıtmayı düşündüğünü söyledi. Amasra Belediye Başkanı CHP'li Emin Timur ise kütüphaneye Barış Akarsu'nun adının verilmesi yönünde sözlerinin bulunmadığını, ancak ailenin belediye meclisine başvurması durumunda bunun düşünülebileceğini söyledi.

Bodrum'da doğum günü olan 29 Haziran 2007'de geçirdiği trafik kazasında yaralanan, 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybeden Barış Akarsu memleketi Amasra'da toprağa verildi. Barış Akarsu'nun 3 metre boyutundaki heykeli Amasra'da adının verildiği parka dikilirken, kullandığı 2 motosiklet ise cam fanuslarda heykelin yanı başında sergileniyor. Parkta bulunan Barış Akarsu'nun adına hazırlanan afiş, poster ve hayranlarının kurulacak kütüphane için gönderdiği kitapların bulunduğu ahşap kulübe ise bugün belediye tarafından kaldırıldı. Selahattin Akarsu kulübedeki eşyaları ve kitapları alarak evine götürdü.

Barış Akarsu hayranlarının kurulacak kütüphane için binlerce kitap gönderdiğini ifade eden Selahattin Akarsu, Amasra Belediyesi'nin kurduğu Amasra Belediyesi Halk Kütüphanesi ve İnternet Evi'ne oğlunun adının verileceği yönünde söz verildiğini iddia etti. Belediyeye tepki gösteren Selahattin Akarsu, "Emin Timur belediye başkanı olduğunda bize söz verdi. Şu an açtığı kütüphanenin tadilatı bittikten sonra oğlumun adının verileceğini söyledi. Tadilat yaptı, bizde binlerce kitabımızı muhafaza ederek, dört gözle kütüphanenin açılmasını bekledik. Ancak bu söz yerine getirilmedi" dedi.

Parkta bulunan kulübeyi boşalttığını söyleyen Selahattin Akarsu, "Kulübedeki kitapları aldım. Sergilenen motosikletleri de alacağım. Kitapları okula dağıtmayı düşünüyorum. Bundan sonra Barış ile ilgili belediye bünyesinde hiçbir etkinlik yaptırmayacağım. Polis bariyerleri ve İsmail YK konserleri ile Barış günleri istemiyorum. İstanbul'da Barış sevenler derneğini kuracağım. Amasra'da yapılacak etkinlikler dernek çatısı altında olacak" diye konuştu.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ise belediyenin atıl durumda olan bir binasını düzenleyerek, kütüphane ve internet evi olarak hizmete açtıklarını belirterek, "Kütüphane ve internet evine Barış Akarsu isminin verileceği yönünde bir söz olduğu iddialarının aslı astarı yok. Böyle bir söz verilmiş değil. Barış Akarsu ismi verilebilir de ama bunun yolu ve yöntemi var. Bununla ilgili bir talep var ise belediye meclis kararı olması gerekir. Ben bunu defalarca ailesine anlatmaya çalıştım. Böyle bir talep gelirse meclis değerlendirir. Gerekirse Barış'ın ismi verebilir de, bununla ilgili bir sakınca yok" dedi.

Barış Akarsu'yu sevdiklerini söyleyen Timur, şöyle konuştu:"Biz ve Amasralılar hepimiz Barış'ı sever ve onun adına her sene müzik günlerini belediye olarak düzenleriz. Burada ailesinin yarattığı bir polemik var zannediyorum. Belediye taktir etmiş ve bir heykelini Tankut Öktem hocaya yaptırarak, Amasra'nın en güzel yerindeki parka dikmiştir. Ailesi de bunu iyi yönde değerlendirmelidir. Amasra halkına minnetlerini bildirmelidir. Barış Akarsu'nun heykelinin bulunduğu parkta bir düzenleme söz konusu. Bu alanda anfi tiyatro benzeri bir çalışmamız var. Kulübenin anahtarı Barış Akarsu'nun ailesinde. Kendileri de burada bir düzenleme yapılacağını biliyorlardı. Kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak bir alan olarak düzenlenecek. Şuanda Barış Akarsu hayranlarına faks çektiriyorlar. Yalan yanlış bilgilerle birilerini dolduruyorlar, söylenenlerin hiçbirisi doğru değildir"

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Barış Akarsu'nun Ailesinden Kütüphane Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement